Eerste seizoen GTST te zien bij Videoland

22 juni 2017 15:45 | soap | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Nog een keer de avonturen van Arnie Alberts, Peter Kelder en Helen Helmink herbeleven? Dat kan vanaf 1 juli! Dan zet Videoland het complete eerste seizoen van GTST online. 

Babette van Veen maakte het nieuws bekend in een filmpje op Facebook:

Eerste minuten

Babette maakte de beginjaren van de soap mee, alweer 27 jaar geleden. In de eerste minuten van de allereerste aflevering duikt ze op als de jonge Linda Dekker, het liefje van Arnie Alberts (Reinout Oerlemans):

The Restless Years

Op 1 oktober 1990 was de eerste aflevering van de soap te zien. Joop van den Ende wilde graag een Nederlandse soap op de buis met GTST als resultaat. Tot het derde seizoen had de serie nog dezelfde verhaallijnen als de Australische soap The Restless Years.  

Lees ook: Bruni Heinke wil dolgraag weer in de rol van Helen Helmink kruipen. 

Omvallende decors

De eerste afleveringen kregen veel kritiek te verduren. Acteurs als Reinout Oerlemans acteerden niet al te best, decors vielen om en microfoons waren vol in beeld. RTL-baas Freddy Thyes wilde de productie zelfs al na vier weken stopzetten. Gelukkig bleven de kijkers trouw aan hun favoriete soap, net als Van den Ende die nog steeds toekomst zag in GTST. 

Andere titels

Voordat de eerste opnames begonnen, duurde het een tijdje voordat de makers een goede naam van hun nieuwe soap wisten te verzinnen. Goede tijden slechte tijden was pas de 34e titeloptie. Alternatieven waren Tijd van het leven en – minder origineel – De rusteloze jaren

Bizarre kapsels

Het eerste jaar van GTST stond vooral in het teken van schoolverlaters als Linda, Peter en Arnie. Maar we kunnen via Videoland ook weer genieten van andere Meerdijkers van het eerste uur, zoals de dan al slechte Martine Hafkamp en een jonge Laura Selmhorst. En natuurlijk de bizarre kapsels van Isa Hoes’ personage Myriam. We kunnen niet wachten! 

Meer over