Faye Bezemer over rol in GTST: ‘Lana is de gangmaker’

29 januari 2018 14:28 | soap | Door Televizier

© Screenshot RTL

Faye Bezemer speelt sinds december 2017 de rol van Lana Langeveld in Goede tijden, slechte tijden. De dochter van Sjors ging rond de jaarwisseling ineens van 12 naar 16 jaar en is veranderd in een rebelse puber en dat vindt Faye fantastisch om te spelen.

Faye Brezemer (17) heeft het erg naar haar zin bij de soap. "Ik vind het hier echt superleuk. Iedereen is zo aardig en ik leer hier heel veel. Ik heb echt de tijd van mijn leven", zegt ze in een video op de website van de soap.

'Een stuk opstandiger'

De actrice en haar personage staan mijlenver uit elkaar. "Lana is slim en weet wat ze wil. Wat dat betreft lijken we op elkaar. Maar Lana is een stuk opstandiger en vertoont meer pubergedrag dan ik ooit heb gedaan. Lana noemt iedereen ook heel vaak een bitch, haha."

'Gangmaker'

De actrice was eerder te zien in Brugklas en De terugkeer van de wespendief, maar daarin speelde ze nooit zo’n rebelse rol. “Lana is de gangmaker van de groep. De main bitch, zeg maar.” Waar Lana eerst een lief onschuldig meisje was en het goed kon vinden met haar moeder, is dat nu geheel anders. “Ze heeft niet zo’n heel goede relatie met haar moeder op dit moment. Er is veel onbegrip tussen die twee. Gelukkig kan ze wel altijd haar ei kwijt bij Amir, Bing en soms ook wel bij Rik."

Goede tijden, slechte tijden is elke werkdag om 20.00 uur te zien op RTL 4

Meer over