Ferry Doedens vindt Lucas Sanders volwassener geworden

Ferry Doedens is alweer een ruime week te zien in GTST als Lucas Sanders en hij geniet als vanouds. Toch is zijn personage wel veranderd, zo merkt de acteur op.

Lucas was jarenlang de vrolijke losbol van Meerdijk die vooral plezier wilde maken. Maar daar is sinds in Nieuwe tijden bekend werd dat hij HIV positief is verandering in gekomen. 

Blij ei

Ferry Doedens kan naar eigen zeggen een nieuwe invulling aan Lucas geven: "De rol is zeker serieuzer geworden. Ik heb er dingen over opgezocht: wanneer je hiv hebt, verander je. Lucas is nog steeds wel flamboyant, druk en een blij ei, maar ook bewuster en verantwoordelijker. Je ziet een omslag bij hem.”

Serieuzer

Maar serieuzer betekent niet direct snuggerder. Dat bleek wel toen Lucas bij zijn terugkeer in Meerdijk een feestje gaf zodat hij al zijn vrienden en familie in één keer kon vertellen van zijn ziekte. Op het laatste moment krabbelde hij terug: hij beweerde op Hawaii een jackpot te hebben gewonnen terwijl hij in werkelijkheid platzak is: "Het is heel grappig hoe Lucas zich daar weer uit redt", aldus Ferry.  

Meer over:

Reageren