'Lekker eigen ding'

GTST-actrice Noa Jacobus weet niet hoe ze een brugklasser moet spelen

21 september 2022 20:32 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Noa Jacobus (18) geeft sinds de start van dit GTST seizoen gestalte aan de twaalfjarige Nola Sanders, maar de actrice weet zelf nog niet hoe dat precies moet.

Jacobus is in een introductievideo op het Instagramkanaal openhartig over haar rol in de serie en de uitdagingen die het spelen van een jong meisje als volwassen vrouw met zich meebrengen.

Andere generatie

Als afsluiter van de Q&A krijgt Noa de vraag hoe het is om een brugklasser te spelen. Daarop antwoordt ze: "Het is best wel, eh... In het begin vond ik het heel lastig, omdat de generatie van nu, die nu 12 of 13 zijn, is toch wel anders als toen ik twaalf of dertien was. In het begin was ik heel erg zoekende. Toen heb ik het toch wel een beetje losgelaten en lekker mijn eigen ding gaan doen."

Musicalopleiding

Jacobus combineert haar rol in de serie met school. Ze volgt een musicalopleiding in Den Haag en hoopt dit jaar af te studeren. Over de combinatie school/werk zegt ze: "Lastig, maar mijn school is heel supportive en denkt heel goed mee."

Opmerkelijk

De reden om de rol van Nola Sanders te recasten is evident: de makers willen meer met het personage doen en een volwassen actrice is niet gebonden aan de beperkingen van de arbeidsinspectie. Maar in de praktijk zorgt het voor een opmerkelijke situatie. Noa Jacobus moet een twaalfjarige spelen terwijl ze ongeveer even lang is als haar soapmoeder Marly van der Velden en zelfs een jaar ouder is dan naamgenoot Noa Zwan, die de rol van tienermoeder Demi op zich neemt. 

Meer over