Backstage beelden bewijzen...

Zo lang blijft Babette van Veen nog in GTST

21 januari 2023 10:24 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST laat doorgaans weinig los over de vraag hoe lang acteurs nog in de serie blijven. Een foto op social media verraadt echter dat Babette van Veen voorlopig nog wel in Meerdijk blijft.

Babette van Veen gaat nergens heen: het lijkt erop dat haar personage Linda Dekker op z'n minst de lente gaat halen in Meerdijk.

Liftselfie

Dit valt op te maken uit een groepsfoto die actrice Noa Zwan deze week deelde op Instagram. Op de selfie in de lift is een groot deel van de cast te zien, waaronder ook Babette van Veen. GTST werkt qua opnames zo'n acht weken vooruit, wat zou betekenen dat de soap tot diep in maart verzekerd is van haar aanwezigheid.

Naast Linda blijken ook Demi, Marwan, Steef en Shanti blijvertjes
Naast Linda blijken ook Demi, Marwan, Steef en Shanti blijvertjes

Linda en Anton

En dan te bedenken dat het eind november 2021 over en uit leek voor Babette. Samen met haar soapechtgenoot Joep Sertons werd ze na ruim zes jaar trouwe dienst uit de serie geschreven. Linda en Anton begonnen een nieuw leven op Bonaire, maar al na een half jaar keerde Linda vlak voor de zomerstop tijdelijk terug om de invaller van haar man in te werken op de huisartsenpraktijk.

Linda en Luuk

Het was de bedoeling dat Babette ook daadwerkelijk maar een paar weken zou blijven. Die termijn werd verlengd toen de makers ontdekten dat ze een aanstekelijke klik had met nieuwkomer Kees Boot die dokter Luuk Bos speelt. Al snel was de scheiding met Anton een feit en sindsdien draaien Linda en Luuk om elkaar heen als verliefde pubers van ergens in de vijftig.

Kritiek

Linda's comeback valt niet bij alle kijkers in goede aarde. Sinds haar terugkeer is Linda er vooral voor de komische noot. Ze haalt malle stunts uit, is pijnlijk onzeker over alles en drinkt extra veel om die gevoelens te maskeren. Of dit de komende tijd gaat veranderen zal blijken.

Meer over