Voor de vierde maal...

GTST neemt opnieuw afscheid van Lone van Roosendaal

1 maart 2022 15:03 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST moet het wederom zonder soapbitch Billy de Palma stellen. De diva gaat haar geluk buiten Meerdijk beproeven en dat betekent het vierde afscheid van actrice Lone van Roosendaal.

Op Videoland is al te zien hoe Billy in het befaamde taxibusje stapt richting haar grote liefde, de voortvluchtige Richard van Nooten (Edwin Jonker).

Fake-out

De schrijvers weten daarmee de kijkers aardig te foppen. Het leek er vorige week nog op dat Billy moederziel alleen achterbleef nadat Richard besloot toch in z'n eentje op de vlucht te slaan. Hij zou zodra het kon iets van zich laten horen zodat ze achter 'm aan kon reizen. Daarmee werd de onuitgesproken verwachting geschept dat De Palma voorlopig nog wel even in de serie zou blijven. Maar dat bleek een fake out: Billy krijgt al na een dag of wat bericht van Richard en begint direct te pakken.

Cadeautje

Vlak voor vertrek krijgt Billy nog een onverwacht cadeautje van aartsrivaal Ludo: de kostbare Gouden Prullenbak die Richard uiteindelijk in de cel deed belanden Billy krijgt het prijzige, maar foeilelijke objet d'art mee om het voor veel geld te kunnen verkopen. Zo kan het stel een nog onbezorgder leven leiden. Ook heeft Billy nog een laatste ontmoeting met Janine. Ondanks de onderlinge haat en nijd gaan ze met een ferme handdruk uit elkaar. Billy's laatste minuten in Meerdijk zijn uiteraard voor dochter Shanti (Bertrie Wierenga) die haar moeder met pijn in 't hart ziet weggaan.

Heintje de Palma

Daarmee komt een eind aan alweer haar vierde verblijf in de serie, wat het personage de Heintje Davids van GTST maakt. Billy de Palma begon in november 2018 als tijdelijke gastrol maar viel zo in de smaak dat ze al snel terugkwam voor een wat langere schurkenrol. In 2019 vertrok ze wederom voor langere tijd, maar ze liet binnen een jaar weer van zich horen toen dochter Shanti ging trouwen en ze Richard tegen het lijf liep. In de meest recente zomercliff sloeg ze op de vlucht toen ze Ludo's assistent Leon per ongeluk vermoordde. De Palma keerde in november terug in de serie omdat ze dacht dat de kust veilig is. Na heel wat perikelen gaat ze nu wederom voor onbepaalde tijd uit de reeks.  

Lones (voorlopig?) laatste GTST aflevering is op dinsdag 8 maart te zien om 20:00 uur op RTL 4.

Meer over