Oude bekende...

GTST geeft Roel Dirven vaste rol in nieuw seizoen

De verjongingsslag bij GTST zet door. In het 29e seizoen komt opnieuw een jong, fris gezicht de cast versterken: de makers onthulden dat acteur Roel Dirven (30) zijn opwachting in de serie maakt.

Op social media maakte GTST de castfoto van de bebaarde, nieuwbakken soapie bekend. Maar echte soapfanaten kennen Dirven al. 

Henk Hooijmans

Hij speelde in het verleden namelijk al twee totaal verschillende kleine rollen in de soap. In 2012 was hij even te zien als Bas van Dam, meer recent dook Dirven op als Henk Hooijmans. In 2016 werkte Henk als handlanger van Thijs Kramer (Miro Kloosterman). In opdracht van Thijs papte Henk destijds aan met Sjoerd (Guido Spek) om hem zo weer aan de drugs te helpen. 

Klussen

Nu zowel Sjoerd als Thijs zijn vertrokken uit Meerdijk, lijkt het niet direct logisch dat Henk weer terugkomt. Aan de andere kant: Henk is een elektromonteur en sinds Sjoerd weg is zit Noud Alberts met de handen in het haar: hij komt om in het werk en de vergevingsgezinde Noud kan wel een paar handige handjes gebruiken. Dat zou een comeback voor Henk kunnen betekenen, maar of hij zijn leven heeft gebeterd is de vraag.

Huis Anubis

Roel Dirven werd in 2007 bekend door zijn rol in de jeugdserie Het huis Anubis. Ondanks zijn prima looks hij de laatste jaren voornamelijk achter de schermen actief als stemacteur bij nagesynchroniseerde series als Hotel 13, Icarly, Totally Spies en The Evermoor Chronicles. Hij had een rolletje in Gooische vrouwen 2 als de tuinman en fans van de Gamma-commercials kunnen hem kennen als 'flirtende jongen'. 

Nieuwkomers

Dirven is alles behalve de enige nieuwkomer in seizoen 29. Eerder werd al bekend dat Dorian Bindels zijn rentree maakt als de gevaarlijke Jan Jaap, ook acteur Floris Bosma is nieuw in de serie. Maar ja, GTST heeft ook wel een fikse aderlating ondergaan

Vanaf maandag 3 september is GTST terug.

Meer over:

Reageren