In de lift...

GTST geeft sets opnieuw grondige makeover

15 juli 2022 08:56 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST viert de start van het 33e seizoen met een visuele make-over. Bekende sets krijgen een opfrisbeurt en er komen zelfs nieuwe locaties bij in het soapdorp.

Deze onthulling werd gedaan in de tweede aflevering van GTST: De podcast waarin actrices Sophie Bouquet (Merel) en Noël van Kleef (Lynn) al heel wat prijs gaven over het aankomende seizoen.

De Rozenboom

Zo waren de meiden zeer enthousiast over de nieuwe set van hotel-restaurant-wellness De Rozenboom, al meer dan dertig jaar de locatie voor iedere chique gelegenheid waar menig gastacteur een kamer heeft bewoond. De laatste restyling van de set stamt uit 2020 toen het etablissement afscheid nam van de gestyleerde natuurelementen en de eetzaal ineens het markante bruine blaadjesbehang kreeg.

gtst
gtst

Maar er zijn grote veranderingen op komst. De set wordt volgens Van Kleef en Bouquet groots en open. Er komt een lobby én een lift. Het stel vermoedt dat er heel wat ongemakkelijke of spannende momenten in dat kleine hokje gaan plaatsvinden waar het voor de crew lastig werken is vanwege de beperkte ruimte. 

Laura's huis

Daarnaast krijgt Laura na jaren weer haar eigen set. De afgelopen maanden woonde ze om uiteenlopende redenen niet in haar eigen huis: van een verblijf bij de Verduyntjes tot een logeerpartij bij Rik en Shanti naar haar meest recente revalidatie in Bouwhuis. Maar nu keert ze terug naar haar eigen woning, wellicht om meer aandacht te besteden aan het feit dat ze door haar Parkinson diagnose zaken in haar leven en omgeving moet aanpassen.

Niet nieuw

Sophie en Noël brachten de aangekondigde veranderingen en toevoegingen aan De Rozenboom als absolute noviteiten. Maar vaste kijkers kunnen zich nog legio moeilijke momenten in de lift van De Rozenboom herinneren. Het ding liep om de haverklap vast.

gtst
gtst

En ook een lobby is bekend terrein.

gtst
gtst

Maar hey, alles beter dan hoe het begin jaren negentig was.

gtst
gtst

GTST is vanaf maandag 29 augustus weer terug van zomerstop.

Meer over