De geschiedenis van de Lord Kingsley

GTST grijpt terug naar soapverleden voor gloednieuwe verhaallijn

17 februari 2020 23:24 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een mysterieus en peperduur schilderij houdt de gemoederen in GTST flink bezig. Zowel Ludo als Henk maken aanspraak op Lord Kingsley at Milton Manor, zoals het werk officieel heet. Het doek blijkt echter een roemruchte geschiedenis in de soap te hebben.

Enkele weken geleden dook het werkje op uit het rommelkamertje van de familie Verduyn. Nu opa Henk (Johnny Kraaijkamp) bij hen intrekt, was er ruimte nodig en het oude, halfvergeten schilderij stond alleen maar in de weg. Daarom zette Henk 't tijdens het uitlaten van de hond achteloos bij het grofvuil.

Ludo en Valentijn

De Lord Kingsley zou in de vuilniswagen verdwenen zijn als Valentijn Sanders (Vincent Visser) het niet spotte en meenam voor een schoolopdracht van de kunstacademie. Zijn opa Ludo is echter verbijsterd als hij het 'niemandalletje' onder ogen krijgt: dit is het origineel en nog verrassender: hij is de eigenaar en heeft zelfs de certificaten nog om het te bewijzen. Dit tot frustratie van Henk die subtiel probeert het schilderij weer terug te krijgen en keihard het deksel op de neus krijgt. 

Govert Harmsen

Maar hoe zit het nu echt? Daarvoor moeten we terug naar 1997 toen Ludo het werk cadeau kreeg van Bowien (Tanja Jess) die zo meende de kunstliefhebber te kunnen paaien. Janine eiste destijds dat Ludo bewees dat hij voor haar ging en dat deed hij door het peperdure schilderij aan de straat te zetten. Daar werd het gevonden door Govert Harmsen (wijlen Wik Jongsma) die toevallig ook hondje Balou uitliet.

Meneer Harmsen besloot het schilderij aan Julian en Jessica te geven als cadeautje voor hun nieuwe huis. Het werk hing daar een tijd aan de muur, tot het stel besloot uit Meerdijk te vertrekken in 1999. De vraag is hoe ze destijds het doek met lijst en al mee hebben genomen op de motor. Feit is wel dat Julian het ondanks zijn relatiebreuk met Jessica en z'n nieuwe leven met Saskia en de kinderen altijd bij zich heeft gehouden zonder te weten wat de werkelijke waarde is. De drie ton die het schilderij waard is, zou zijn geldproblemen in één klap de wereld uit helpen. 

Meer over