Hier zijn de Verduyntjes...

GTST introduceert nieuwe familie rond personage Cas Jansen

12 december 2019 13:02 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Geert de Lange
Cas Jansen keert niet in z'n eentje terug in GTST. De makers introduceren een complete, nieuwe familie rond zijn personage Julian Verduyn.

RTL en Endemol maakten de nieuwe gezichten in de soapserie bekend in een persverklaring.

Familie Verduyn

De komst van Julian en co betekent een forse uitbreiding van de vaste cast van de soap. Naast Julian zelf maken de soapkijkers vanaf 30 december ook kennis met zijn vrouw Saskia (Tamara Brinkman), hun drie jonge puberkinderen Merel, Steef en Demi, hondje Dolly én opa gespeeld door Johnny Kraaijkamp. Het gezin komt officieel naar Meerdijk omdat moeder Saskia een job heeft gekregen in het AZM, maar in hun vorige woonplaats is iets gruwelijk misgegaan wat ze liever stil houden.

Nieuwe koers

De toevoeging van de Verduyntjes is één van de elementen van de eerder aangekondigde koerswijziging van de soap. Volgens de makers worden vanaf begin volgend jaar de verhaallijnen realistischer, meer invoelbaar en gericht op familie, liefde en vriendschap. Ook gaan de personages onderscheidender worden en nog meer een eigen gezicht en karakter krijgen.

Familie Bouwhuis

Het is bijna tien jaar geleden dat een volledig nieuw gezin naar Meerdijk kwam. In 2010 maakte de familie Bouwhuis z'n opwachting, toen nog met vader Anton (Joep Sertons), moeder Bianca en zoons Edwin en Sjoerd. Zij kwamen destijds ook in de serie om de matig ontvangen familie Huygens te vervangen. Na negen jaar lief, leed, coming outs, ebola uitbraken en sterfgevallen kan alleen Anton het nog navertellen.

Hondje Dolly

De familie Verduyn is op meerdere vlakken bijzonder: niet eerder kwam in één keer een multigenerationeel gezin de soap in met zowel opa, ouders als kinderen. Ook heeft GTST nog niet eerder gewerkt met acteurs die kinderen van 12 en 14 spelen. Daarnaast hebben we in dertig jaar soap nog nooit een familie met een hond gehad. Volgens de persinformatie kwispelt Dolly veel.

GTST introduceert de familie Verduyn vanaf 30 december, een week eerder is het gezin al te bewonderen op Videoland.

Meer over