Revalidatie na fietsongeluk

GTST vervangt Cas Jansen door Wouter Zweers

7 maart 2022 10:18 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Julian Verduyn ziet er binnenkort anders uit in GTST. Cas Jansen heeft een ongeluk gehad en moet de komende periode in alle rust revalideren. Tot hij hersteld is neemt acteur Wouter Zweers zijn rol in de soap over.

De makers van GTST maakten het vervelende nieuws bekend via Instagram.

Operatie

Afgelopen weekend blijkt Cas (44) betrokken te zij geraakt bij een fietsongeval waarbij hij lelijk ten val kwam. Zijn verwondingen bleken dermate ernstig dat hij met spoed geopereerd moest worden. De ingreep is goed verlopen, maar de revalidatie gaat aanzienlijk meer tijd kosten dan het strakke productieschema van de soap toelaat. Daarom is besloten de rol van Julian Verduyn per direct te recasten.

Wouter Zweers

De keus is gevallen op Wouter Zweers. De 38-jarige acteur heeft al de nodige soapervaring: in 2016 speelde hij één seizoen mee in de GTST-spinoff Nieuwe tijden waarin hij de verre van stabiele student Quinn Streefkerk vertolkte. Ook is hij de laatste jaren bekend door zijn rol als opticien voor een zeker brillenmerk. Wouter en Cas delen niet alleen een zekere fysieke gelijkenis, Zweers is net als Jansen ook actief in de horeca. In Amsterdam runt hij zijn eigen kroeg genaamd Bar Mimi.  

Mei

Uiteraard liggen er nog voldoende afleveringen op de plank, zodat kijkers de komende tijd nog niets merken van de wisseling van de wacht. Pas in half mei maakt Zweers zijn opwachting in GTST als de nieuwe, tijdelijke Julian.

Meer over