GTST-kijkers niet echt blij met sponsordeal Lidl

GTST en Lidl zijn een samenwerking aangegaan waardoor een filiaal van de supermarktketen sindskort prominent in beeld is. Soapkijkers vinden er nogal wat van.

27 seizoenen lang kwamen boodschappen op mysterieuze wijze in Meerdijk, maar ineens was er de supermarkt in het soapdorp waar zo'n beetje iedereen voor de dagelijkse boodschapjes komt. De naam van de winkel wordt niet genoemd, maar het reclamemateriaal in de zaak zelf laat er geen twijfel over bestaan. 

Sponsordeal

GTST  gaat geregeld sponsordeals aan met bedrijven en merken. Zo was er vorig jaar de feestkledingcollectie van Nina Sanders bij WE Fashion en eet menig Meerdijker dankzij Thuisbezorgd.nl of de nieuwste maaltijdmix van Honig. Maar niet eerder leende de soap zich voor dergelijke grootschalige promotie, inclusief nieuwe sets. Dat zorgt voor veel reacties bij kijkers.

Q-rieus

Die figurant is Q, het personage dat speciaal in het leven is geroepen als onderdeel van de sponsordeal. Hij begon als curieuze supermarktmedewerker, maar al snel blijkt dat hij familie is van een bekende Meerdijker. Op zijn Instagrampagina liet acteur Max Willems al doorschemeren dat Q zeker de komende 1.5 maand nog te zien is in de serie. 

Maar er zijn ook positieve geluiden...

En voor de lekkerbekken is er zelfs een hashtag...

Meer over:

Reageren