Linda blijft nog wel even

GTST laat gastrol Babette van Veen voor onbepaalde tijd doorlopen

2 augustus 2022 19:48 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Babette van Veen blijft voorlopig nog wel even bij GTST. De actrice liet doorschemeren dat haar gastrol in de soap langer doorloopt dan oorspronkelijk gepland.

Babette deed deze ontboezeming in GTST: De podcast waar ze samen met kersverse soapie Kees Boot vooruitblikte op het komend seizoen. 

Luuk Bos

In de serie kwam Linda vlak voor de zomerstop vanuit haar nieuwe thuis op Bonaire terug naar Meerdijk om dokter Luuk Bos (Kees Boot) wegwijs te maken op de huisartsenpraktijk die ze tot voor kort samen met manlief Anton Bouwhuis bestierde. Linda zou hooguit een weekje blijven, maar de zaken lopen anders.

Rom-com-lijntje

Linda en dokter Bos maken een behoorlijk valse start als Linda hem in een beschonken bui probeert te versieren zonder te weten wie hij is. Dat wordt het begin van een komische verhaallijn, in vaktermen ook wel het 'rom-com-lijntje' genoemd. De schrijvers vinden de chemie tussen Babette en Kees zo prettig dat ze er voldoende inspiratie uit halen.

Tot na de kerst

En dat betekent ook dat Babette voorlopig eigenlijk nog niet gemist kan worden. In eerste instantie zou haar gastrol tot de kerst duren, inmiddels is duidelijk dat ze nog tot na de feestdagen druk is in het soapdorp. 

GTST is maandag 29 augustus terug van zomerstop, de hele eerste week is op donderdag 25 augustus al te zien bij Videoland.

Meer over