Nina en Bing hebben een puber...

GTST laat Nola Sanders leeftijdsprong maken in nieuw seizoen

22 juli 2022 08:08 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Nola Sanders is definitief geen klein meisje meer. In het nieuwe GTST seizoen wordt het oudste kind van Bing en Nina een vast personage dat gespeeld wordt door de 18-jarige actrice Noa Jacobus.

Marly van der Velden kondigde in GTST De Podcast aan dat de makers hebben besloten Nola een leeftijdsprong te laten maken. Dat maakt Nina na de zomer ineens moeder van een zo goed als volwassen tienerdochter. 

Brugklas

Leeftijdsprongen zijn in soaps niet ongewoon en zelfs noodzakelijk om meer verhaallijnen te kunnen spelen met jongere personages. Kindacteurs mogen maar beperkt werken, waardoor het kroost van Nina en Bing vaker buiten beeld was dan op de set. Toch zal het voor kijkers wel even wennen zijn: Nola's laatste grote verhaallijn voor de zomerstop ging nog om haar schoolkeuze. De twaalfjarige was net klaar met de basisschool en wilde naar de MAVO terwijl haar ouders vonden dat ze minstens de HAVO-brugklas aankon.

Noa Jacobus

Na de zomerstop is is Nola definitief geen brugpieper maar een jonge, volwassen dame die gespeeld gaat worden door Noa Jacobus. In de podcast liet ze via een voicemail al weten er superveel zin in te hebben. Tot op heden is naast GTST is haar enige tv-ervaring de NPO Zapp mini-serie Oorlog-stories waarin ze eerder dit jaar de rol van Antje vertolkte, een tienermeisje dat in de jaren 40 ontdekt dat haar vader bij de NSB zit. 

Kritiek

Marly kon al melden dat Noa heel lief is en dat ze enthousiast is over de samenwerking. Wel hoopt Van der Velden dat kijkers de nieuwe Nola zonder veel kritiek in het hart sluiten. Zelf kreeg ze de nodige kritiek op internetfora toen ze in 2005 zelf debuteerde in de serie en haar personage van lief meisje naar valse puber ging. Backstage is er nog een ander probleem: Jacobus is de tweede Noa in de cast. En dan deelt ze ook nog eens een kleedkamer met Noa Zwan die al twee jaar de rol van Demi Verduyn speelt. Op de kleedkamerdeur staat zelfs al 'De Noa's'. Er wordt nog gezocht naar een goede bijnaam voor de nieuwkomer.

GTST is op maandag 29 augustus terug van zomerstop.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door noa lauren🦋 (@noa.jacobus)

Meer over