Backstagebeelden

GTST-ster Joep Sertons filmde Ludo's booreilandredding

23 januari 2021 12:06 | soap | Door Jacob-Jan van de Groep

© Screenshot RTL 4
Daags na de redding van Ludo (Erik de Vogel) onthullen de makers van GTST hoe de opnames zijn verlopen. Wat blijkt: acteur Joep Sertons maakte deel uit van de cameraploeg.

Na tachtig dagen moederziel alleen op een oud boorplatform werd Ludo eerder deze week op sterven na dood gered door Janine. In een exclusieve backstage video laat Joep zien hoe die spectaculaire opnames verliepen.

Cameraman

Sertons, in de serie beter bekend als dokter Anton Bouwhuis, blijkt ook een passie voor camerawerk te hebben. Buiten de soap heeft hij al diverse klussen als cameraman gedaan. Reden genoeg voor de makers om zijn verzoek in te willigen de redding van Ludo vast te leggen.

Rotterdamse haven

De magie van televisie is onmiskenbaar. In de serie leek het net of er daadwerkelijk gefilmd werd midden op de Noordzee. Het blijkt dat de filmploeg een stuk minder ver hoefde te reizen: een deel van de Rotterdamse haven deed dienst als booreiland. Met handig montage- en camerawerk was niets van de wereldstad zelf te zien.

Ludo's baard

Erik de Vogel kijkt met warme herinneringen terug op de verhaallijn. Hij vond het een uitdaging om Ludo voor de verandering een transformatie te laten ondergaan. De onkreukbare, machtige zakenman veranderde in zijn eenzame weken in een uitgemergeld, wanhopig hoopje mens. Zijn enorme baard hielp daar bij: Erik groeide 'm helemaal zelf, maar is blij er binnenkort vanaf te zijn: hij moest de harige massa bijknippen om nog fatsoenlijk te kunnen eten.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joep Sertons (@sertonsjoep)

Meer over