Maar Janine weet van niks

GTST laat Ludo opstaan uit de dood

24 november 2020 17:35 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Niemand blijft lang dood in GTST, zeker de grote Ludo Sanders niet. Twee maanden na zijn ogenschijnlijke overlijden duikt het door Erik de Vogel vertolkte soapicoon alweer op.

Soapfans hadden allang het vermoeden dat Ludo nog in leven is, de vraag is alleen hoe hij aan de verdrinkingsdood is ontkomen nadat hij van boord sloeg op de Noordzee na een ruzie met kleinzoon Valentijn (Vincent Visser).

Ludo op zee

De makers hullen zich voorlopig nog in stilzwijgen. Al wat duidelijk is: Ludo leeft nog, hij zit ergens op zee en lijkt gevangen gehouden te worden. In zijn schamele leefomgeving staan alleen wat waterflessen en inmiddels heeft hij een fikse baard gekweekt. Dezelfde baard die Janine onlangs in een visioen voor zich zag.  

Ludo is dood

Maar Janine en de rest van de familie Sanders weet niet beter dat Ludo dood is. Ze hebben hun pater familias zelfs al officieel dood laten verklaren zodat dochter Nina (Marly van der Velden) de controle over haar bedrijven weer terug kon krijgen. De komende weken wordt ongetwijfeld duidelijk hoe de vork in de steel zit. 

Martine Hafkamp

Ludo heeft in zijn leven de nodige vijanden gemaakt. Het zou een wonderlijke ironie zijn als Martine Hafkamp achter zijn ontvoering blijkt te zitten. In 2005 stuurde hij Hafkamp immers met een bootje de zee op en in 2018 was hij deels verantwoordelijk voor haar noodlottige einde toen ze uit een helikopter viel en in zee verdween. Het kan uiteraard ook nog zo zijn dat Ludo z'n geheugen kwijt is door zijn traumatische ervaringen en uit het water is gevist door welwillende schippers die hem een baan hebben aangeboden. 

Meer over