Lynn en Merel

GTST introduceert nieuw lesbisch liefdeskoppel

4 april 2022 20:30 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De geruchten gingen al even, maar de GTST-maandtrailer laat er definitief geen onduidelijkheid meer over bestaan: er hangt liefde in de lucht tussen Lynn (Noël van Kleefen Merel (Sophie Bouquet).

Wat begon als een spontane ontmoeting en een goede vriendschap lijkt definitief uit te monden in liefde. In april ontdekken GTST-personages Lynn de Vegter en Merel Verduyn dat ze gevoelens voor elkaar hebben.

Merel en Marwan

Lynn was al direct gecharmeerd van Merel, maar zij was vooral heel erg gelukkig met Marwan (Hassan Slaby). Toch voelt ze zich steeds meer aangetrokken tot Lynn en die gevoelens verwarren haar. Ze houdt ook van Marwan, maar wat Lynn bij haar losmaakt is ook niet te ontkennen. Dit gegeven gaat de komende weken voor intriges zorgen in Meerdijk. Hoe gaat Merel om met deze persoonlijke ontdekking en hoe pakt de notoir opvliegerige Marwan het op als blijkt dat hij zijn vriendinnetje verliest aan een vrouw?

Representatie

Heel verrassend is de romance niet. De makers van GTST streven er naar een zo inclusief mogelijk beeld van de werkelijkheid te schetsen. Daar hoort ook representatie bij van LGBTQI+-gemeenschap. Maar sinds het vertrek van de homoseksuele Lucas (Ferry Doedens) is er geen same sex romance meer in de serie te ontwaren. Daar kwam met de introductie van Lynn verandering in: al in de eerste week werd duidelijk dat ze in het soapdorp is beland na een pijnlijke break-up met haar vriendinnetje. 

Hints

Dat Merel ook gevoelens voor vrouwen koestert komt eveneens niet geheel onverwacht. De oplettende kijker had de afgelopen jaren wat subtiele hints kunnen oppikken. Momenteel is ze met Marwan, maar op een korte verliefdheid op Valentijn (Vincent Visser) na had Merel totaal geen oog voor jongens. Ze was vooral druk met haar droom door te breken als profvoetbalster en was vaak met de meiden op het veld te vinden. Het past bij haar stoere, typische tomboy look en wie echt scherp oplet kon al anderhalf seizoen geleden zien dat Merel rondliep met het regenbooglogo op haar telefoon.

Meer over