Noa Jacobus reageert

GTST maakt nieuwe Nola tóch ouder

3 december 2022 10:50 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST lijkt subtiel terug te komen op het besluit de twaalfjarige Nola Sanders te laten spelen door een volwassene. Volgens actrice Noa Jacobus is haar personage ineens een stukje ouder.

De makers van GTST gingen er aan het begin van dit seizoen nog prat op: Nola Sanders blijft in de serie een brugklasser, zelfs nu ze wordt gespeeld door de achttienjarige Noa Jacobus. Dat besluit blijkt nu subtiel herzien. 

'Veertien jaar'

In gesprek met RTL Boulevard verklapt Jacobus dat Nola inmiddels veertien jaar is. Een fiks leeftijdssprongetje voor een personage dat een paar weken geleden nog van brugklas wisselde. Toch valt de beslissing te begrijpen: Jacobus ziet er jeugdig uit, maar lijkt met de liefste wil van de wereld niet op een meisje dat net een paar maanden van de basisschool af is. Jacobus is zelfs praktisch even lang als haar soapvader Bing en minstens zo vrouwelijk als moeder Nina.

Nola en Bing
Nola en Bing

Trauma

Nola krijgt sowieso de komende tijd een volwassen verhaallijn voor de kiezen. Onlangs raakte ze gewond bij een politie-inval die veroorzaakt is door haar opa Ludo Sanders. Bij dit incident liep ze naast een verbrijzelde oogkas ook een trauma op. Nola kan moeilijk alleen zijn, is angstig en overtuigd dat er ieder moment weer een inval kan plaatsvinden. In de meest recente GTST-maandtrailer is ook te zien dat ze niet meer tegen harde geluiden kan, wat het vuurwerk op oudejaarsavond een beproeving maakt.

Meer over