Brugklasser van 18

GTST maakt nieuwe Nola niet ouder

30 juli 2022 10:02 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Tegen de verwachting in heeft het aannemen van een volwassen actrice geen gevolgen voor Nola Sanders. Het personage blijft een brugklasser in GTST. 

De makers van GTST onthulden vorige week dat de rol van Ludo's oudste kleindochter Nola Sanders in het komend seizoen gespeeld wordt door de achttienjarige actrice Noa Jacobus.

Puberteit

De verwachting was dat daarmee het personage ook een leeftijdssprong zou maken, niet ongewoon in soaps waar kinderen vaak versneld opgroeien en een groot deel van hun puberteit overslaan. Daarmee omzeilen de makers ook de strenge restricties van de kinderarbeid wetgeving. 

Nola blijft 12

In het geval van Nola pakt GTST het anders aan, zo bevestigt een woordvoerder van RTL aan deze site: "Nola maakt geen groeispurt, dat is een aanname die iedereen lijkt te doen." Dit betekent dat de achttienjarige Noa vanaf volgend seizoen gestalte geeft aan een meisje van amper twaalf dat op het punt staat naar de brugklas te gaan. Omdat Jacobus voor de wet volwassen is, kan de rol van Nola een stuk groter worden.

Hassan Slaby

Helemaal ongebruikelijk is die keus nou ook weer niet in soapland. Acteurs spelen wel vaker ouder of jonger dan hun personage. Als voorbeeld noemt de RTL-persvoorlichter de 35-jarige acteur Hassan Slaby die gestalte geeft aan de 25-jarige supermarktmanager Marwan El Amrani. 

gtst
gtst

GTST is vanaf maandag 29 augustus terug van zomerstop. De hele eerste week is vanaf donderdag 25 augustus al te zien bij Videoland.

Meer over