Een hele andere Merel

GTST onthult het oorspronkelijke duistere geheim van de familie Verduyn

6 maart 2023 09:12 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

Fans van GTST zijn momenteel ontzet over de romance tussen de jonge Merel Verduyn en Stefano Sanders. Maar het had weinig gescheeld of Merel was allang uit de soap verdwenen.

Op Instagram blikken Sophie Bouquet en haar soapmoeder Tamara Brinkman terug op de eerste periode dat ze als Saskia en Merel Verduyn naast Cas Jansen hun opwachting maakten in GTSTDe schrijvers hadden hele andere plannen met de personages.

Tamara

De eerste onthulling is al bijzonder: in eerste instantie was het de bedoeling dat Merel de naam Tamara zou krijgen. Twee Tamara's op de set bleek al snel onpraktisch en vooral verwarrend, vandaar dat de productie besloot de naam van het personage te wijzigen. Sophie geeft ook toe dat ze zich meer een een Merel dan een Tamara voelt. 

Halfblind

De familie Verduyn kwam in 2019 in de serie met een groot geheim dat met Merel te maken had. Uiteindelijk bleek dat Merel gepest werd op school waardoor Saskia zo boos werd dat ze een van de pubers halfblind geslagen had. Dit was zo'n schandaal dat het gezin wel moest verhuizen. Maar deze onthulling blijkt nu een noodgreep.

Bipolair

Het oorspronkelijke plan was om Merel een bipolaire stoornis te geven. Ze zou steeds heftiger gaan reageren en uiteindelijk zelfs in een gesticht belanden. In tegenstelling tot de rest van de Verduyntjes had Sophie ook maar een gastrol van een jaar. Toen de opnames eenmaal bezig waren en de Verduyntjes als gezin enorm goed klikten besloten de makers de verhaallijn om te buigen waardoor Merel een 'gewoon' pubermeisje werd. Maar voordat dit besluit viel, moest Tamara Brinkman spelen dat ze bang was voor haar eigen kind.  

Meer over