Sinterklazien...

GTST past Sinterklaastraditie aan

Ook dit jaar verloopt de Sinterklaasviering in GTST niet geheel gesmeerd. Ditmaal is het Marieke (Lidewij Mahler) die voor ophef zorgt in soapdorp Meerdijk.

Op Videoland is al te zien hoe pakjesavond in de soap verloopt. RTL maakte al eerder bekend dat Jef Alberts (Bartho Braat) zijn rentree zou maken in december om de goedheiligman te spelen. Hij is zelfs al te zien in de leader.

Laatste Sinterklaas

De jaarlijkse viering in de Rozenboom dreigt echter op losse schroeven te komen als Jef daags voor het feestje Janine en haar zus Marieke tegen het lijf loopt. Jef is helemaal ontdaan als hij hoort dat Marieke kampt met fronto-temporale dementie en dat dit weleens haar laatste feestdagen kunnen zijn. Janine stelt voor Sinterklaasavond klein te vieren in huiselijke kring, maar Marieke wil daar niets van weten.

GTST Marieke Jef Sinterklaas

Blikvanger

Ze wil nog één keer genieten van het familiefeest en zoveel mogelijk blije mensen zien. De viering gaat wat haar betreft dus gewoon door. Maar, ze gaat zelfs een stapje verder: ze duikt de verkleedkist in en verschijnt ten tonele als Sinterklazien. Met een geïmproviseerde mijter, een kort rokje en niet te missen inkijk is Marieke een behoorlijke blikvanger. 

GTST Sinterklazien

Zak van Sintklazien

Janine houdt haar hart vast: wat als haar steeds labieler wordende zusje halverwege in de war raakt? Die vrees blijkt gelukkig ongegrond. Nadat Sinterklaas heeft verteld wie de nieuwkomer is en de kinderen gezellig het alles behalve dubieuze De zak van Sintklazien hebben gezongen, is het tijd voor veel lekkers en de nodige cadeautjes.

GTST Sinterklazien alle kinderen zijn zoet

Aan het eind van het feestje blijken er geen stoute kinderen in Meerdijk te zijn en al zeker geen Zwarte Pieten. Toch eindigt de avond voor Sintklazien in een onverwacht drama als Marieke in de lobby Mark tegen het lijf loopt. Haar blijdschap hem te zien, slaat om in tragedie als Mark verklaart waarom ze hem al weken niet heeft gezien...

Meer over:

Reageren