GTST presenteert nieuwe castfoto seizoen 2017/2018

18 augustus 2017 12:00 | soap | Door Televizier

De mysteries rond de GTST zomercliffhanger naderen hun ontknoping. De makers hebben de castfoto voor het nieuwe seizoen gepresenteerd en daar valt het nodige uit af te leiden.

Ieder jaar kijken soapfans reikhalzend uit naar de onthulling van de nieuwe groepsfoto om te zien wie er na de zomerstop nog levend rondloopt in Meerdijk. Uiteraard geldt zowel in GTST als het leven zelf dat de enige zekerheid onzekerheid is, dus het is nog lang niet gezegd dat iedereen ook het eind van dit seizoen haalt.

GTST Magazine

De bekendmaking van de castfoto hing ditmaal samen met de vier GTST magazines die de afgelopen weken zijn verschenen. In ieder nummer werd een deel van de cast onthuld. Nu het vierde nummer in de schappen ligt, mag ook de foto officieel naar buiten. 

Afbeelding

Amir mag blijven

Wat direct opvalt is dat acteur Alkan Coklu gepromoveerd is tot vast castlid. Hij maakte aan het eind van het vorige seizoen zijn opwachting in de serie als de Afghaanse vluchteling Amir Nazar en was samen met Rover (Buddy Vedder) de spil van de omstreden AZC-verhaallijn. Het lijkt er op dat Amir voorlopig een veilige thuishaven heeft gevonden in het soapdorp.

Sjors ontbreekt

Wat opvalt is dat het personage Sjors Langeveld de grote afwezige is. De Meerdijk app onthulde dat Sjors en de andere Meerdijkers veilig de congreszaal van Boks wisten te verlaten, dus ze lijkt niet gesneuveld in de vuurzee. Een mogelijke verklaring is de burnout van actrice Inge Schrama die tijdelijk een stapje terugdeed en sindsdien wordt vervangen door Melissa Drost.

Bye Felix

Een ander ontbrekend gezicht is Urvin Monte, hij speelde sinds enkele maanden de rol van Felix, danstalent en lover van Lucas Sanders (Ferry Doedens). Daarmee is niet gezegd dat Felix omkomt bij de Boksbrand: het is onduidelijk of hij een vast personage is, als dat niet zo is spreekt zijn afwezigheid voor zicth. Gastacteurs staan immers nooit op castfoto's. Maar gezien de benarde situatie waarin Felix en Lucas zich tijdens de cliff bevonden, heeft het er alle schijn van dat zijn laatste uurtje geslagen heeft en Lucas binnenkort weer vrijgezel is. 

Afbeelding

Meer over