Mother & child reunion...

GTST presenteert persbeeld comeback Rik en Maria de Jong

2 november 2018 15:07 | soap | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Geert de Lange
De familie De Jong maakt komende maand haar comeback in Meerdijk. In afwachting van de terugkeer van Rik en zijn moeder Maria in GTST gaven de makers alvast persbeeld vrij.

Moeder en zoon De Jong zitten gezellig op de bank in Riks woning, maar vaste kijkers van de soap weten dat het alles behalve koek en ei is. 

Schijnhuwelijk

Bron van onrust is het huwelijk dat Riks vriendin Zoë Xander is aangegaan met Daan Stern. In ruil voor haar ja-woord, bekostigt de vermogende politieman de peperdure revalidatie van Rik. Mits zijn grootvader Eduard Stern (Jules Croiset) er niet achterkomt dat de verbintenis puur voor de vorm is. Zoë kan dit schijnhuwelijk onmogelijk stil houden, waardoor Rik noodgedwongen terugkomt.

GTST Rik Zoe boos

Riks herstel

Op Videoland is al te zien dat Rik weer in Meerdijk rondloopt... letterlijk en figuurlijk. De Britse artsen hebben hem alweer behoorlijk opgelapt, al blijft hij voorlopig nog wel afhankelijk van een gefixeerde nekbrace. Maar verder lijkt het een kwestie van tijd voordat Rik volledig hersteld is. 

Maria hartje Eduard

Maria keert terug naar Meerdijk om het herstel van haar zoon te bevorderen, maar ze haalt zich onbedoeld ook allerlei ellende op de hals. Het blijkt namelijk dat Maria een oude bekende is van Eduard Stern. Ze zijn allebei onaangenaam verrast als ze elkaar in de Rozenboom tegen het lijf lopen. Fans speculeren al dat Maria en Eduard een romantisch verleden hebben en sommigen zien Rik zelfs al onthuld worden als een Stern.

GTST Joke Jules

Meer over