GTST-soapie Q heeft familiebanden in Meerdijk

Het nieuwe GTST-personage Q is niet zomaar naar Meerdijk gekomen: de mysterieuze supermarktmedewerker blijkt familie in het soapdorp te hebben.

Q dook begin deze maand op als de ietwat merkwaardige medewerker van de Meerdijkse Lidl. Hij had al opmerkelijke gesprekken met enkele bewoners, nu blijkt echter dat hij familie is van Anton Bouwhuis (Joep Sertons).

Afbeelding

Oudoom

In de GTST aflevering van vrijdag 17 november komt deze familieband bij toeval aan het licht. Anton rijdt hem bijna van de sokken met z'n boodschappenwagentje, waarna het gesprek vanzelf op gang komt. Q blijkt biomedische wetenschappen te studeren, héél veel feitjes te weten en alles in het leven met robotachtige precisie haarfijn te observeren en analyseren. Hij woont in een krakkemikkig studentenhuis en weet op handige wijze Anton zo ver te krijgen dat hij tijdelijk bij hem mag komen logeren.  

Visite en vis

Anton is daar niet al te happig op en herinnert Q er aan dat visite en vis slechts drie dagen fris blijven. Dat is dan ook precies het maximum aantal dagen dat hij mag blijven. Maar, zo merkt de cryptische Q op: "Tijd is slechts een uitvinding van de mens". Feit is wel dat zijn aanwezigheid in huize Bouwhuis bij de rest behoorlijk in het verkeerde keelgat schiet. Waarschijnlijk duurt Q's verblijf ongeveer even lang als de sponsordeal met de grootgrutter waar hij werkt. 

Max Willems

Q wordt gespeeld door de 18-jarige Max Willems die daarmee zijn eerste grote Nederlandse rol te pakken heeft. Willems is naast acteur ook model, illusionist en een veelbelovend tennisspeler. Maar de sport heeft hij even aan de kant gezet om zich volledig toe te leggen op een doorbraak als acteur. Onlangs was Willems een aantal afleveringen te zien in De spa, waarin hij gestalte gaf aan het personage Jason V. Afgaande op zijn Instagram, lijkt het erop dat Nederland er weer een soaphunk bij heeft.

Reageren