Babette de Boot in

GTST strikt Babette van Veen voor soap comeback

26 juni 2022 19:46 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het kan raar lopen in Meerdijk: nadat ze eerder dit seizoen tot haar grote schrik werd ontslagen bij GTST maakt Babette van Veen een week voor de zomerstop haar glorieuze comeback. En ze komt niet alleen terug.

RTL Boulevard mocht de eerste beelden tonen van Babettes vierde terugkeer in de serie. Linda straalt als vanouds, al zag Van Veen haar terugkeer na koud zes maanden niet aankomen.

Verdriet

Voor Babette was het hoofdstuk GTST zo goed als afgesloten toen ze kort na de start van seizoen 32 te horen kreeg dat de schrijvers afscheid wilden nemen van Linda én Anton Bouwhuis (Joep Sertons). Het stel vertrok naar de Antillen om daar een huisartsenpraktijk over te nemen, tot groot verdriet van menig fan. De makers lijken niet ongevoelig voor de kritiek.

Mailtje

Enkele maanden na haar vertrek kreeg Babette uit het niets bericht van de producenten: "Ik zag het echt niet aankomen. Ik had mijn spulletjes gepakt, ik had afscheid genomen. Ik heb een borrel en een etentje gehad. Een gouden horloge gehad! En ineens kreeg ik een mailtje of ik er over na wilde denken om te komen praten.”

Comeback

En dus keert Linda Dekker vanaf maandag 27 juni weer terug in de serie. Ze komt bepakt en bezakt terug in haar oude woning waar momenteel Henk en Laura het erg naar hun zin hebben. Ook Merel Verduyn woont inmiddels in de garage. Linda heeft daar helemaal geen weet van en ze schrikt zich rot als ze nietsvermoedend thuis komt en Henk aantreft. 

Huisarts

Maar Babette is niet de enige aanwinst voor de serie. Sinds de dood van Roman van Loon en het vertrek van Anton Bouwhuis heeft het soapdorp geen huisarts meer. Acteur Kees Boot (52) maakt vanaf komende week zijn opwachting als Luuk Bos, de nieuwe praktijkwaarnemer die door Linda Dekker wegwijs gemaakt gaat worden.

'Vaste rol'

Boot laat aan Boulevard weten al vaker gevraagd te zijn voor GTST: "Maar je moet altijd zo’n hele periode in je agenda vrijmaken of je moet echt een gastrol voor 2 maanden hebben. Maar nu was mijn agenda leeg omdat de musical Mathilda niet doorging." Boot zou eerst 6 maanden blijven, maar inmiddels is er geen einddatum meer afgesproken.

Joep Sertons

Grote afwezige is Joep Sertons. Babette liet weten dat haar collega ook is gepolst voor een kortere comeback maar dat daar tot dusver niets is uitgekomen. Hoe lang ze zelf blijft liet ze ook tactisch in het midden: "Daar mag ik niks over vertellen. Wel kan ik zeggen dat het gaat om een gastrol. Máár, ik ben niet vandaag of morgen weg."

Op Instagram licht Babette haar comeback verder toe...

Meer over