Pim vindt de liefde

GTST verrast met baanbrekende nieuwe romance

1 maart 2023 17:00 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Een verrassende wending in GTST: na een lange zoektocht gaat buurtsupermedewerker Pim (Nando Liebregts, foto) de liefde eindelijk vinden.

De lente is in aantocht en in soapdorp Meerdijk betekent dit dat de liefde meer dan ooit in de lucht hangt. Ditmaal heeft Cupido raak geschoten bij Pim die opnieuw zijn hart verliest aan een klant. 

'Ik ben verliefd'

Toen zijn recente, heftige verliefdheid op Demi Verduyn (Noa Zwan) op niets uitliep was Pims hart gebroken. Demi is inmiddels gelukkig met verpleger Jesse, maar in de GTST maandtrailer van maart is te zien hoe de liefde nu ook Pim toelacht. Hij valt als een blok voor een meisje dat net als hij een beperking heeft. Pim is nooit subtiel over zijn gevoelens, in de trailer komt hij er ruiterlijk voor uit: 'Ik ben verliefd'. Waarna hij zich van zijn meest romantische kant zien. 

Pim blijkt een romanticus
Pim blijkt een romanticus

Nando Liebregts

De 27-jarige acteur Nando Liebregts geeft sinds april vorig jaar gestalte aan Pim nadat hij live op televisie bij Humberto Tan had geopperd een gastrol in GTST wel te zien zitten. In eerste instantie zou Pim maar voor één korte verhaallijn blijven, maar al snel besloten de makers het personage vaker te laten terugkeren. Pim is werkzaam in de buurtsuper en daar komt hij zijn nieuwe, nog naamloze liefde tegen.

Pims nieuwe liefde
Pims nieuwe liefde

Downistie

Een liefdesrelatie tussen twee acteurs met een beperking is baanbrekend voor GTST, maar het fenomeen is zeker niet nieuw. In 2011 bracht BNNVARA de miniserie Downistie, een woordspeling op tv-klassieker Dynasty, waarin alle hoofdrollen weggelegd waren voor mensen met het syndroom van Down. Zoals een echte soap betaamt stond de reeks ook bol van de liefde en intriges.

Of de relatie van Pim stand zal houden is iedere maandag tot en met donderdag te zien in GTST om 20:00 uur bij RTL 4.

Meer over