Maar Merel wil de baby niet

GTST verrast met nieuwe tienerzwangerschap bij de Verduyntjes

2 april 2023 08:50 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het dreigt deze maand extra druk te worden in huize Verduyn: niet alleen komt Julian (Cas Jansen) weer thuis na zes maanden gevangenis, er blijkt ook nog eens een tweede kleinkind op komst.

Op 1 april kwam de maandtrailer van GTST online, maar de inhoud bleek echt geen grap: er is opnieuw is een tienerdochter van Saskia en Julian in verwachting.

Zwangerschapstest

Uit de vrijgegeven beelden blijkt dat het ditmaal gaat om Merel (Sophie Bouquet) die het de laatste tijd gezellig heeft met de ruim twintig jaar oudere Stefano Sanders (Bas Muijs). Ze was zelf al even op de hoogte van het babynieuws, maar als broer en zus Demi en Steef de verpakking van een zwangerschapstest bij het grofvuil vinden, is er geen ontkennen meer aan. 

Abortus

Maar in tegenstelling tot Demi (Noa Zwan), die twee seizoenen geleden op haar 14e beviel van zoontje Tom, heeft Merel absoluut geen intentie het kleintje te houden. Ze is een vrijgevochten feestbeest die geniet van haar vrije (studenten)leven. Daarbij is ze net begonnen met de politie opleiding en een baby is het laatste wat ze kan gebruiken. Sowieso was ze al nooit van plan om aan kinderen te beginnen. 

Een nieuwe Sanders

De vraag is hoe de aanstaande vader daar in staat. Ondanks zijn conflict met Ludo blijft Stefano een Sanders en dat zijn van nature een tikje conservatieve mensen die familie hoog in het vaandel hebben. Het is ook de vraag of de schrijvers de kans laten lopen op deze manier de twee belangrijkste families in de soap meer met elkaar te verbinden. 

Stefano en Merel krijgen een kindje
Stefano en Merel krijgen een kindje

Meer over