GTST-veteraan Laura ontslagen vanwege leeftijd

15 december 2017 15:44 | soap | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Meerdijk raakt een instituut kwijt: na jaren trouwe dienst wordt onvermoeibare moederkloek Laura Selmhorst (Jette van der Meij) de laan uit gestuurd vanwege haar leeftijd.

La Selmhorst bestiert al 15 jaar met zachte, doch dwingende hand De Rozenboom, maar daar dreigt binnenkort van hogerhand een eind aan te komen.

Ontslaggesprek

Op Videoland is al te zien hoe ze daags voor Kerst bezoek krijgt van de directie van Groenpark Nederland, de hotelketen waar De Rozenboom deel van uitmaakt sinds Ludo de Meerdijkse trekpleister van de hand deed uit naam van kleindochter Nola. Stiekem had Laura gerekend op complimenten en een fikse jubileumbonus, maar het bezoekje mondde uit in een keihard ontslaggesprek. 

Verjonging

De Rozenboom moet zich namelijk meer gaan richten op een jongere doelgroep. Laura is nog maar een paar jaar van haar pensioen verwijderd en volgens de Groenpark directie toch echt te oud om die koerswijziging tot een goed eind te brengen. Door dit besluit staat Laura's hele leven op z'n kop: ze leefde voor haar werk, was goed in wat ze deed en daarnaast ook nog eens 'n rots in de branding voor menig Meerdijker op zoek naar een hotelkamer, dagmenu of luisterend oor.

Nieuwe koers

Deze nieuwe verhaallijn is een nieuwe uitdaging voor Jette van der Meij (63). Laura treedt de laatste jaren niet vaak op de voorgrond en fungeert doorgaans als vertrouwd deel van de achtergrond. Haar meest recente wapenfeit was het overwinnen van een angsttrauma na het overleven van de zomercliff. De vraag is of Groenpark het besluit terugdraait of dat Laura zichzelf opnieuw moet hervinden. Feit is wel dat de schrijvers van GTST bewust bezig zijn een nieuwe koers te varen, zeker na het gedwongen vertrek van Robin Martens.

Lees ook: Gelukkig heeft Laura na 25+ jaar GTST voldoende werkervaring

Meer over