Een jaartje Bonaire

GTST zinspeelt op soapexit Joep Sertons en Babette van Veen

23 november 2021 10:12 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het zou zomaar eens kunnen dat Meerdijk een familie armer wordt. Alles lijkt erop dat Anton Bouwhuis en Linda Dekker het roemruchte soapdorp verruilen voor een nieuw leven op Bonaire.

Op Videoland is te zien hoe de schrijvers van GTST behoorlijk zinspelen op het naderende vertrek van Anton en Linda.

Bonaire

Vorige week werd al duidelijk dat er een aanbod lag voor Anton om op Bonaire de huisartsenpraktijk van een bevriende collega over te nemen. Dat leek eerst weinig meer dan een leuke suggestie. Linda zag zichzelf al wegdromen aan het strand onder de wuivende palmbomen. Het leek haar zelfs ideaal voor hun ingedutte liefdesleven. Maar op Videoland wordt al duidelijk dat de emigratieplannen serieuze vormen aannemen. Anton en Linda hebben de bevriende arts al ontmoet en Linda is helemaal enthousiast.

Anton overgehaald

Anton houdt echter de boot af. Zijn leven is immers hier en hij kan zijn praktijk niet alleen laten. Zeker nu Roman en Saskia als verliefde pubers om elkaar heendraaien. Een gesprek met Ludo brengt hem op andere gedachten in de GTST aflevering die dinsdag 30 november op de buis komt. Anton verblijdt Linda met het goede nieuws: ze gaan gewoon het avontuur aan.

Oudgedienden

Mochten acteurs Joep Sertons (62) en Babette van Veen (54) inderdaad vertrekken, dan komt na ruim 11 jaar definitief een einde aan de rol van de familie Bouwhuis in GTST. In 2010 kwam dokter Anton met zijn vrouw Bianca en zoons Sjoerd en Edwin naar Meerdijk. In het decennium dat volgde verloor Anton een echtgenote en een kind, zag hij Sjoerd uitvliegen en bleek hij maar liefst twee bastaardkinderen te hebben.

Empty nest

In 2015 kreeg Anton een relatie met Linda waardoor hij opnieuw een gezin vormde met puberende kids. Inmiddels zijn Rover en Sam ook vertrokken en ook Amir, Q en de andere aanhang is weg. Het huis is een stuk stiller voor de twee empty nesters die het afgelopen seizoen relatief weinig opzienbarende verhaallijnen hadden. Linda worstelde met de overgang, Anton kampte met impotentieproblemen en hun grootste gezamenlijke wapenfeit was een roadtrip door de VS waardoor ze al weken uit beeld waren. 

Meer over