Horroraanzoek

Verlate 'zomercliff' schokkend hoogtepunt GTST-jubileummaand

13 oktober 2020 16:29 | soap | Door Jef Willemsen

GTST viert de hele maand oktober haar dertigjarig jubileum en de soap sluit af met een knaller: de oorspronkelijke zomercliffhanger komt aan bod in de huidige verhaallijn en brengt het leven van menig Meerdijker in gevaar.

Op Videoland is al te zien hoe aflevering 6285 voor niemand echt goed afloopt.

Grease

Het begon zo mooi: Rik wilde Shanti verrassen met een huwelijksaanzoek in de stijl van Grease. Hij had een kermis afgehuurd, samen met Bing en Daan alle pasjes ingestudeerd en geregeld dat Nina de nietsvermoedende Shanti geheel in 50s stijl zou verkleden. Zo kon Rik als een ware Danny Zuko zijn Sandy verleiden en ten huwelijk vragen. Shanti vindt het allemaal prachtig, maar op de achtergrond speelt van alles waar ze niets van weet. Haar verloving wordt om alle verkeerde redenen onvergetelijk.

Tweede aanzoek

Daan is namelijk ook van plan om Nina ten huwelijk te vragen, zodat de (half)broertjes beide een onvergetelijke dag hebben. Onvergetelijk wordt het zeker, maar dat tweede aanzoek pakt volledig verkeerd uit. Nina twijfelt namelijk over haar gevoel voor Daan en kan niet ontkennen dat haar gevoelens voor Bing dieper gaan. Als Daan dan ook op één knie gaat, moet ze hem weigeren. Maar dat is niet het ergste: ze geeft toe zwanger van Daan te zijn én hem te verlaten om het weer met Bing te gaan proberen.

Gewonden

Doorgeslagen van verdriet duwt Daan zijn bijna verloofde van zich af. Nina valt naar achter en tuimelt over de railing zo in het midden van de drukdraaiende Octopus-attractie. De wagentjes zwieren in het rond en dreigen Nina te raken. Bing riskeert zijn leven om bij Nina te komen die alweer half bij kennis is als Bing de attractie niet kan ontwijken. Het wagentje lanceert hem vol tegen een hek en hij gaat out. 

Zomercliffhanger

Elders in Meerdijk raakt Laura ook flink gewond en krijgen Jojo en Ilyas te maken met een tragische liefdesbreuk. Zoveel spanning kan maar één ding betekenen: GTST is eindelijk toegekomen aan de verhaallijnen die bedoeld waren voor de zomercliffhanger. Een woordvoerder van RTL bevestigt aan Televizier.nl dat op dinsdag 20 oktober als hoogtepunt van de GTST 30 jubileummaand de voormalige zomercliff aan bod komt in de soap. Eén voordeel: we hoeven niet meer maanden te wachten om te zien wie het kan navertellen. 

Meer over