Interview: Lidewij Mahler is Marieke de Moor in GTST

Lidewij Mahler (37) volgt Nathalie Mourits op als Marieke de Moor (eerst Marieke Vollaards) in Goede Tijden, Slechte Tijden. Het personage vertrok 23 jaar geleden naar Italië, maar Lidewij blaast haar nu nieuw leven in als de vrouw van Mark de Moor. Televizier sprak met het nieuwe gezicht.

Is het voor jou altijd al een droom geweest om in GTST te spelen?
“Ik heb al in verschillende series gespeeld, maar heb daar eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht. Ik werd gevraagd en dacht: ja, ik ga het doen! Na twee auditierondes werd ik aangenomen.”

Wie is Marieke ook alweer?
“Marieke is de zus van Janine, hoewel ze niet samen zijn opgegroeid. Op een bepaald moment duikt zij op in Meerdijk en leert ze Mark (Tim Immers) kennen en wordt ze op slag verliefd. Ze is nog vrij jong als ze samen naar Italië vertrekken voor hun nieuwe leven. Marieke heeft de nodige nare dingen meegemaakt in Meerdijk, en wil daar graag opnieuw beginnen.”

Vind je het spannend om een bekend personage te spelen?
“Ik denk dat een nieuwe baan voor iedereen spannend is. Maar met een soap ligt het toch wel voor eeuwig vast wat je doet.”

Heb je oude beelden bekeken om je voor te bereiden?
“Ja, ik heb wel beelden gezien van de eerste Marieke, Nathalie Mourits, maar ga geen maniertjes van haar overnemen. Dat is al zo lang geleden, niemand weet meer hoe ze precies deed.”

Kon je snel wennen aan de drukke draaidagen van GTST?
“Na de eerste weken had ik wel zoiets van: hèhè, dat staat erop. Maar je kan dan geen weekendje uitrusten, want je moet weer door. Inmiddels begint het gewoon te worden. Zelfs dat ik al om zes uur in de make-up moet zitten.”

Wat vond je van de bekendmaking van de terugkeer van Mark en Marieke?
“Het was spannend, ineens 20 camera’s tegelijk op je gezicht, brr. Ik ben voor zoiets veel zenuwachtiger: straks zeg ik iets geks, of vinden mensen dat ik raar praat. Ik kon ook niet kiezen wat ik aan zou trekken. Nu valt die spanning pas van me af. Het is anders dan dat je een personage speelt, nu stond ik daar als mezelf.”

Wat zullen we van jou als Marieke gaan zien?
“Veel wat je niet verwacht. Ik denk dat qua emotie Mark en Marieke alle hoeken van de kamer tegenkomen.”

Lidewij Mahler is vanaf 10 mei bij Videoland en vanaf 17 mei bij RTL 4 te zien als Marieke de Moor in GTST.

Lees ook: Tim Immers terug als Mark de Moor in GTST.

Meer over:

Reageren