Interview met Annette Barlo over De Spa

2 Oktober 2017 12:49 | soap | Door Televizier

© Net5/ReinierBergsma

Met de nieuwe NET 5-latenightsoap De spa maakt actrice Annette Barlo (42) vanavond haar comeback op de nationale televisie.

Waar gaat De spa over?

“Het verhaal draait om Tess, de eigenaresse van een wellnesscomplex en een alleenstaande moeder. Het leven gaat haar voor de wind, totdat ineens haar ex-man Thomas en zijn nieuwe vrouw Nina voor haar neus staan. Omdat hij 51 procent van de aandelen in De spa heeft, wil hij ook zeggenschap. Dat gegeven, de driehoeksverhouding en alle beslommeringen van de personeelsleden en gasten leveren allerlei leuke verhalen op.”

Je bent voor de serie gevraagd. Wat was je eerste reactie?

“Ik was stomverbaasd, want in het verleden heb ik voor grote rollen altijd een casting moeten doen. Toen ik hoorde dat regisseur Will Koopman (onder andere Gooische vrouwen en Divorce, red.) mij voor de hoofdrol wilde hebben, voelde ik me best vereerd. Maar pas nadat ik me had verdiept in de serie en het thuis had overlegd – want het zou betekenen dat ik acht maanden fulltime moest draaien – heb ik ja gezegd.”

Hoe was het om weer dagelijks op een set te staan?

“Heerlijk! Ik was er ook wel aan toe om weer te gaan acteren. Ik heb de afgelopen jaren als nieuwspresentator bij RTV Utrecht gewerkt en daarnaast wat gast- en bijrollen gespeeld. Dat was leuk, maar nu merkte ik pas hoezeer ik het dagelijks spelen had gemist. Het is zo fijn om je te kunnen vastbijten in een rol. Het was wel hard werken. Vijf dagen in de week van ’s morgens tot ’s avonds draaien en daarna thuis de scènes voor de volgende dag leren. Gelukkig leer ik makkelijk.”

De rol van je ex-man Thomas wordt gespeeld door Mattijn Hartemink, met wie je in de jaren 90 een liefdessetje speelde in de serie Oppassen!!! (1991-2003). Hoe beviel de hereniging?

“Heel goed. Ondanks dat we daarna nooit meer samen hebben gespeeld, voelde het vertrouwd. Dat maakt het spelen zo veel fijner en gemakkelijker. De chemie van toen is altijd gebleven.”

De spa wordt omschreven als een latenightsoap, een nieuw fenomeen in Nederland. Is de serie zelf ook vernieuwend?

“Ik vind van wel. Ik denk dat De spa echt een alternatief is voor wie geen zin heeft in talkshows en actualiteiten. Het biedt een half uurtje ontspanning voor het slapengaan. In tegenstelling tot een reguliere soap is De spa veel meer een feelgoodserie. Naast drama en spanning zit er ook humor in. Ja, en seks. Maar het is beslist geen erotische serie hoor.”

Het grote publiek kent jou vooral van Oppassen!!! Met welk gevoel kijk je daarop terug?

“Met warme gevoelens. Het was een heel leuke tijd. Ik heb de rol van Anna vanaf mijn zestiende tien jaar lang gespeeld en ben daar enorm trots op. Nog steeds word ik erop aangesproken, want het was een serie voor het hele gezin. Jonge twintigers die vertellen dat ze destijds met natte haartjes naar ons keken.”

De spa - elke werkdag 22.55 uur • NET 5

Meer over