Interview met Dorian Bindels over Nieuwe Tijden

2 maart 2018 10:15 | soap | Door Televizier

Dorian Bindels (26) is een nieuwe aanwinst bij Nieuwe tijden. Hij speelt barman Jeroen in de soap. Televizier.nl sprak met de acteur die dolgraag eens een Disneyfilm wil inspreken.

Je gaat Jeroen spelen in Nieuwe tijden, kun je al iets meer over deze rol vertellen?
„Ritz is op zoek naar een bedrijfsleider voor Spelonk en Jeroen komt solliciteren. Jeroen heeft al verscheidene baantjes in de horeca gehad en denkt dat hij een aanwinst is. Zowel voor het café als voor de vriendengroep.”

Jeroen wordt de nieuwe bedrijfsleider van Spelonk. Is hij een strenge bedrijfsleider, of houdt hij juist wel van een feestje?
„Jeroen heeft duidelijk voor ogen wat hij wil met Spelonk en daar handelt hij ook naar. Maar hij lust ook wel een biertje. Daardoor ontstaat er weleens wat frictie tussen Mark en Jeroen.”

Je hebt veel in het theater gespeeld, is het heel anders om voor tv te acteren?
„De basis blijft hetzelfde als wanneer je op het toneel staat. Al kan bij het acteren voor een camera alles een stuk kleiner. Je hoeft dan niet bezig te zijn met het publiek op rij 20. Een groot verschil is dat je bij film, per scène opneemt, in willekeurige volgorde. Dus kan het voorkomen dat je eerst het einde van je verhaallijn speelt en dan pas het begin. Wat inhoudt dat je al de uitkomst moet spelen van een scène die je nog helemaal niet gespeeld hebt.”

Je was lang te zien in een musical en doet muziektheater. Gaat Jeroen ook af en toe een moppie zingen?
„Het zou zo maar kunnen dat Jeroen ook wel eens moppie gaat zingen op de vele karaoke feestjes die er georganiseerd worden. Maar of hij echt een carrière ambieert in de muziek, dat denk ik niet.”

Wat zijn je ambities? Wil je wereldberoemd worden?
„Waarom niet? Haha Nee hoor. Laat ik me vooral maar focussen op Nederland. Ik moet het hier eerst maar waar zien te maken. Ik heb zowel ambities voor film als voor theater. Dus ik hoop dit zoveel mogelijk te kunnen combineren. Het is geweldig om bij een film naar een af product toe te werken, dat eeuwig is. Maar de vluchtigheid van theater en de ervaring om iedere avond opnieuw weer een hele zaal mensen mee te nemen in een verhaal wat op dat moment “ontstaat”. Dat dezelfde voorstelling de ene avond een hele andere ervaring is dan die van de volgende avond. Dat zou ik ook voor geen goud willen missen. Wat trouwens ook hoog op mijn lijstje staat is het inspreken van een Disneyfilm.”

Meer over