Interview: Tim Immers terug als Mark de Moor in GTST

Na 23 jaar kruipt Tim Immers weer in de huid van Mark de Moor voor Goede Tijden, Slechte tijden. Zijn personage verliet de serie voor een bestaan in Italië met zijn grote liefde Marieke. Televizier sprak de vroegere GTST-hunk over zijn terugkeer naar Meerdijk.

Je bent terug! Hoe is dat?
Tim: “Het voelt echt als een warm bad. Ik ben begonnen in 1990, dus dat is lang geleden, inmiddels 28 jaar. GTST heeft in die jaren altijd een warm plekje in mijn hart gehouden. Dat maakt het bijzonder om na zo’n lange tijd weer hier rond te lopen.”

Waar ben je al die tijd geweest?
Tim: “Ik ben twee restaurants gestart. Ik heb er nu nog één in Amsterdam-Noord, restaurant Hangar. En ik presenteer ook al een jaar of tien het programma HouseVision, daar moet ik elke week een aflevering voor opnemen. Het maakt mijn leven wel interessant, dat wil ik absoluut zo voortzetten.”

Wat vond je van de grootse bekendmaking dat jouw personage terug zou komen?
Ik vond het heel spannend! Ik kon me niet zo goed voorstellen dat het zulk groot nieuws zou zijn, het is blijkbaar een heel groot ding. Dat is een mooi compliment, maar ik was wel behoorlijk zenuwachtig. Over het algemeen hoef ik niet altijd zo op de voorgrond te treden. Ik vind het werk heel leuk om te doen, maar hoef niet per se op de voorgrond te staan.”

Even een reminder, wie is Mark ook alweer?
Tim: “Mark was wedstrijdzwemmer, totdat hij geblesseerd raakte.  Zijn moeder Claire was alcoholist en Mark struikelde over een fles en sneed een pees in z’n arm door, waardoor hij niet meer kon wedstrijdzwemmen. Hij is daarna heel verliefd geworden op Marieke en ze zijn uiteindelijk samen naar Italië vertrokken en een restaurant begonnen. Helaas is in Italië niet alles gelopen zoals ze hadden gewild, daarom besluiten ze om terug te komen naar Nederland.”

Tijdens de bekendmaking liet RTL oude beelden zien, hoe vond je dat?
Tim: “Ik dacht: mijn god, wat zie ik eruit! Ik was echt een jongetje van achttien, zo’n klein knulletje, een broekie. Dat is inmiddels wel iets anders denk ik.”

Kon je snel weer wennen aan de drukke draaidagen van GTST?
Tim: “De eerste paar dagen en weken zijn best pittig. Je springt op een soort sneltrein, maar je moet wel meteen goed meedoen. Iedereen verwacht dat je dat eventjes doet en daar gaat staan alsof er niks veranderd is, dat is natuurlijk niet zo. Je moet even in het ritme zien te komen, maar ondertussen gaat het wel aardig. Af en toe schrik ik nog even: weer om zeven uur aanwezig!”

De familie Sanders wordt altijd achtervolgd door drama, ga je daarin mee?
Tim: “Marieke is natuurlijk het zusje van Janine en Mark de zwager van Ludo, in zoverre zijn we al heel erg verbonden. Ik kan nog niet veel zeggen, maar Ludo is altijd al erg geïnteresseerd geweest in kunst. Mark is kunstenaar, dus die twee gaan wel wat uithalen samen.”

Een klein tipje van de sluier?
Tim: “Qua drama? Vanmiddag hebben Lidewij Mahler, die Marieke speelt, en ik twee hele leuke scènes. Tijdens de repetities moesten we al voortdurend lachen, dus ik kijk daar echt naar uit. Marieke en Mark hebben knallende ruzie en dat hebben ze nog nooit echt gehad. Dat is heel leuk om een keer te spelen.”

Hoe lang kunnen we je als Mark de Moor bewonderen?
“Dat kan ik nog niet zeggen, maar voorlopig zijn de kijkers nog niet van me af.”

Tim Immers is vanaf 10 mei bij Videoland en vanaf 17 mei bij RTL 4 te zien als Mark de Moor in GTST.

Lees ook: Lidewij Mahler is Marieke de Moor in GTST.

Meer over:

Reageren