"Duurt erg lang"

Joep Sertons hekelt langlopende GTST-verhaallijn rond Jan Maes

15 juni 2018 14:51 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST draait al sinds begin dit jaar om de vraag wie de moordenaar van Jan Maes is. Het antwoord volgt in de zomercliff, tot opluchting van zowel fans als acteurs.

Dat de verhaallijn over maar liefst zes maanden werd uitgesmeerd, zorgde online voor veel onvrede bij vaste kijkers die veelvuldig dreigden af te haken.

Lang duren

Ook de acteurs vinden er wat van. Babette van Veen en Joep Sertons kregen tijdens een livechat op de Facebookpagina van de soap veel vragen over Jan Maes. Sertons gaf daarop eerlijk toe dat hij het ook lang vond duren, al benadrukte hij wel dit niet negatief te bedoelen richting de makers. In een interview met Televizier merkte ook actrice Dilan Yurdakul op dat ze de afgelopen maanden nog nooit zo vaak de woorden "Jan Maes" heeft gebruikt.

Zomercliff

Kijkers weten inmiddels al weken dat Loes (Beaudil Elzenga) de dood van Maes op haar geweten heeft. Toch duurt het nog tot de eerste week van juli, als de zomercliffhanger wordt uitgezonden, dat de rest van Meerdijk ontdekt wie de dader is. 

Ochtendhumeur

Verder onthulden Joep en Babette in de livechat dat ze het heel gezellig met elkaar hebben op de set en dat ze ondanks het vroege tijdstip van de opnames nooit een ochtendhumeur hebben. Al was dat bij sommige acteurs wel anders, zo verklapt Babette: "Er zijn hier mensen af en toe, die komen dan 's ochtends en die zijn dan niet te genieten. Die moeten eerst drie koppen koffie en zich scheren en hun haar doen en tot die tijd loop je er met een grote bocht omheen... Het begint met B en eindigt op ...uddy Vedder." In dezelfde livechat liet Babette later weten buiten de serie nog wel om te gaan met haar soapzoon. 

Lees ook: Dit is wat we allemaal al weten van de zomercliff

Meer over