Tranen op de bank

Kijkers GTST houden het niet droog bij uitvaart baby Jasmijn

7 september 2022 21:11 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Zelden maakt een verhaallijn in GTST zoveel los bij kijkers als de doodgeboorte van Rik en Shanti's dochter Jasmijn. De uitvaart van het kleine meisje liet soapfans verre van onberoerd.

De makers van GTST begonnen het seizoen met een gruwelijke tragedie: Shanti beviel van dochtertje Jasmijn maar het meisje kwam levenloos ter wereld. Het verlies van het jonge leven dompelt Meerdijk in rouw, maar het laatste afscheid moest nog komen. 

Uitvaart

Een groot deel van de cast was aanwezig om Jasmijn de Jong de laatste eer te bewijzen. Moeder Shanti (Bertrie Wierenga) had een mooi, licht afscheid gepland met muziek, ballonnen, een rieten mandje als kist en niemand mocht in stemmige rouwkleding komen.

gtst
gtst

Ze was zelfs sterk genoeg om een brief aan haar dochtertje voor te lezen waarbij manlief Rik stilletjes in snikken uitbarstte en ook hun vrienden een traantje wegpinkten.

gtst
gtst

Merg en been

Aan het eind van de dienst lijkt Shanti pas te beseffen wat er staat te gebeuren. Zodra het mandje de grond in dreigt te verdwijnen wil ze achter haar dochter aan en nemen de emoties de overhand. Haar krijsen van verdriet en rouw gaan door merg en been en iedereen doet z'n best de ontroostbare vrouw op te vangen.

gtst
gtst

Shanti's rauwe emotie kwam ook binnen bij de kijkers thuis. Na meer dan 30 jaar GTST zijn soapfans best wat gewend, maar deze scenes zorgden voor heel wat reacties op social media van kijkers die het ook niet drooghielden.

Meer over