Spoilers!

Komende week in GTST: Aanwakkerende aantrekkingen en het verdrietvirus

25 november 2021 19:57 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Billy die Pieters dementerende moeder opzocht.

Rik legt het bij

Billy legt het deze week ook bij met Rik die met frisse tegenzin op aandringen van Shanti besluit zijn schoonmoeder niet meer als paria te behandelen. Billy en Shanti zijn er blij mee, maar wat ze niet weten is dat Rik vooral toenadering zoekt om informatie los te peuteren die relevant is voor Daan.

Sowieso is Daan deze week een druk baasje. Hij traceert Indra, die tegenwoordig op een kinderboerderij blijkt te werken. Hij doet alsof ie nog bij de politie werkt en dat Billy de Palma mogelijk bezig is aan een wraakactie tegen haar. Indra loopt helemaal leeg over haar samenwerking met Janine Elschot.

Janine en Richard kunnen het inmiddels uitstekend met elkaar vinden. Ze biedt aan een online veiling op te zetten voor hem zodat ze nog wat kunnen verdienen aan de spullen die Billy in het depot heeft achtergelaten. Ludo vindt ’t maar niks: hij weet zeker dat er nog wat speelt tussen Richard en Billy en dringt er bij Daan op aan om met bewijs te komen.

Daan geeft daar heel handig gehoor aan. Hij komt op de proppen met camerabeelden van Billy en Richard in bed. De opnames waren weken geleden, toen Richard en Billy nog om elkaar heen draaiden. Daan liegt glashard dat ze van gister zijn. Ludo heeft zijn bewijs: Van Nooten is definitief niet te vertrouwen.

Ludo confronteert Richard de volgende dag met de beelden. Van Nooten is not amused, hij voelt zich bespied en verraden. Maar Ludo merkt dat er iets niet klopt als Richard blijft beweren dat het een maand geleden is gebeurd. Dat zet Sanders aan het denken: is Daan het probleem?

Billy’s nieuwe start

Een lunchafspraak tussen Shanti, Pieter en Billy neemt een onverwachte draai als Billy spontaan besluit het hele gezelschap mee te nemen naar de camping waar ze elkaar ruim dertig zomers geleden leerde kennen.

Het is een zonovergoten dag en even lijkt de tijd stil te hebben gestaan. De camping blijkt nog grotendeels hetzelfde. Zelfs hun liefdesinitialen zijn nog terug te vinden op een paal in de oude hooischuur. Al snel staan ze zelfs gezellig samen te zingen.

Aan het eind van de dag laat Billy zich door Pieter escorteren naar de Rozenboom. Ze wil hem graag mee naar boven nemen, maar het blijft bij een gepassioneerde zoen in de foyer terwijl een verbolgen Richard toekijkt. Pieter wil het rustig aan doen.

Shanti schrikt als haar vader het nieuws over de mogelijke romance deelt. Ze wil een hartig woordje met Billy wisselen: ze mag Pieter niet opnieuw pijn doen of gebruiken om Richard te vergeten. Billy is zich van geen kwaad bewust, ze volgt gewoon haar gevoel.

Saskia’s lastige gevoelens

Saskia had zich nog zo voorgenomen professioneel te zijn ondanks haar verliefdheid op Roman. Maar ze stuntelt zich een weg door het spreekuur en floept er ook nog eens uit dat ze verliefd op hem is. Hij reageert begripvol, maar ze voelt zich vreselijk.

Later die dag huilt ze uit bij Shanti: ze voelt zich zo schuldig dat ze Julian amper nog kan aankijken. Aan het eind van de avond raapt ze haar moed bij elkaar. Ze wil Julian bij thuiskomst alles vertellen, maar tot haar grote schrik blijkt Roman bij haar thuis voetbal te kijken.  

Saskia slikt haar woorden in en brengt Roman de volgende dag op de hoogte dat ze eerlijk wil zijn tegen Julian. Dat lijkt hem helemaal geen goed plan: alles is toch uitgepraat? Hij belooft meer afstand te houden en Saskia besluit dat ze het incident in het verleden laat. Ze gaat zelfs een romantische vakantie plannen voor haar en Julian.

Linda en Antons grote avontuur

Linda kan het idee een jaar naar Bonaire te verhuizen om een huisartsenpraktijk over te nemen maar niet vergeten. Anton lijkt het niks: hij kan nu er iets speelt tussen Roman en Saskia echt niet weg. Linda smult van de intriges, maar droomt toch door.

Als ze toevallig opvangt dat de arts die zijn praktijk wil overdoen in Nederland is, regelt ze een ‘toevallige’ ontmoeting in De Rozenboom met hem en Anton. Het is heel gezellig en het aanbod is meer dan aanlokkelijk, maar Anton hapt nog niet toe. Hij is happy in Meerdijk.

Een potje schaak met Ludo brengt daar verandering in. Anton moet toegeven dat hij het plan toch iets te snel heeft afgeschoten omdat hij voorzichtig is. Eigenlijk is het gewoon wel een gouden kans. Eenmaal thuis heeft hij goed nieuws voor Linda: ze gaan het gewoon doen.

Roman en Saskia reageren uitermate verrast op het nieuws dat ze solo de praktijk moeten gaan runnen. Vooral Saskia vindt het een naar idee dat ze nu helemaal afhankelijk is van Roman, de man die ze maar niet uit haar hoofd kan zetten. Roman is op zijn beurt enthousiast: maar hij wil wel carte blanche.

Anton maakt heldere afspraken met Roman en Saskia om de situatie op de werkvloer goed te houden. Als het echt niet gaat, kan Saskia contact met hem zoeken en dan zorgt Anton op afstand voor een andere baan. Maar voorlopig lijkt alles positief: Roman wil in zijn eentje de hele praktijk doen en Saskia krijgt meer verantwoordelijkheid, een eigen diabetes spreekuur en extra salaris.

Steefs influencer

Steef heeft succes als professional gamer, zeker als hij filmpjes van zijn winst post. Zijn post gaat viral en trekt de aandacht van Abby, een aantrekkelijke influencer. Op aandringen van Rik stuurt hij haar een berichtje.

Jef is terug

Het is bijna Sinterklaas in Meerdijk en dat betekent de terugkeer van Jef Alberts. Hij maakt kennis met Henk, maar de twee bromberen hebben niet de beste start. Henk vindt ’t maar niks dat Jef bij Laura logeert en Jef schrikt een beetje dat er ineens bingoavonden plaatsvinden in zijn oude kroeg.

Maar niets kan de feestelijke viering van Sinterklaas in de weg staan. Jef transformeert en speelt zijn rol met verve. De kinderen hebben de tijd van hun leven en ook voor de ouders en grootouders zijn er cadeaus.  

Sinterjef zorgt wel voor een nieuwe wending als hij Pieter tegen het lijf loopt. Ze kennen elkaar uit de wijnwereld. Jef vraagt discreet hoe het met Pieters gezondheid gaat, tot verbijstering van Billy die opvangt dat Pieter niet wil dat iemand in Meerdijk er over weet.

Toms medische crisis

Marwans papadag met Tom loopt uit op een medisch drama. Als hij zijn zoontje op komt halen geeft Demi al aan dat ‘ie wat huilerig is vanwege doorkomende tandjes. Het gaat van kwaad tot erger als de kleine man aan de diarree raakt en niet stopt met brullen.

In pure paniek gaat Marwan naar Merel die het ook niet weet. Ze belt met dokter Roman die hen direct naar het ziekenhuis stuurt. Er is iets goed mis. Al snel komt de hele familie Verduyn erbij en Demi is uitzinnig van woede en verdriet. Dit is allemaal Marwans schuld!

Marwan druipt gekwetst en gekrenkt af voordat de diagnose duidelijk is: Tom heeft het rotavirus onder de leden en is uitgedroogd maar hij komt er wel weer bovenop. Merel gaat langs bij Marwan om het goede nieuws te vertellen, maar blijdschap en opluchting mondt uit in een vrijpartij. Dit blijft hun geheimpje.

Discrete opruiming

Aan het eind van de week horen Daan en Rik op de camera’s in huize Sanders dat Ludo een mannetje regelt om discreet iets op te ruimen op de stoeterij. Daan laat Louise bij Rik in de Koning en glipt er tijdens de Sinterklaasviering tussenuit om te zien wat er gaande is.

Terwijl hij voorzichtig door de stallen sluipt, schrikt hij van ieder geluidje. Zeker als een staldeur openzwaait en Ludo voor hem staat met een simpele vraag: “Zoek je iets?”

En verder: Demi gaat naar Delft voor een geschiedenisopdracht, Abby lijkt verdacht veel op Jada Borsato en Billy & Pieter hadden eigenlijk een cd moeten opnemen.

Meer over