Spoilers!

Komende week in GTST: Amirs aanzoek en Q’s oranjebittere ontboezeming

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

Nina beleeft een knallende comeback als Loes voor haar auto springt. Nina had haar naar Hong Kong willen sturen om daar La Nina te leiden, maar haar assistente is verliefd op Bing en wil niet weg uit Meerdijk. Als ze hoort dat haar ticket al is geboekt, slaat de wanhoop toe.

Loes’ amour fou vol foefjes

Nina kan niet op tijd remmen en krijgt Loes vol op haar motorkap. In het ziekenhuis blijkt Loes niet alleen een gat in haar hoofd te hebben, ze is ook twee gebroken ribben en een enkelblessure rijker. Maar Loes is alleen letterlijk op haar achterhoofd gevallen, dit is precies wat ze wilde bereiken. De artsen zijn onverbiddelijk: reizen zit er voorlopig niet in. Loes houdt zich uiteraard héél groot en neemt haar baas niks kwalijk, maar Nina voelt zich zo schuldig dat ze overweegt zelf weer naar Hong Kong te vertrekken, wat Loes absoluut niet erg vindt. Bing steekt daar een stokje voor: zijn vrouw mag niet meer weg. Uiteindelijk regelt Nina een vervanger die afreist naar Azië, terwijl zij Loes in huis neemt om haar liefdevol te verzorgen. Wat ze echter niet doorheeft, is dat “die arme, lieve Loes” alles uit de kast haalt om Nina weg te werken.

GTST Loes gewond gat in hoofd 2 gebroken ribben enkel

Meesterlijke manipulatie

Zo gebruikt ze haar positie als beste vriendin en vertrouwenspersoon om op subtiele wijze te stoken tussen de twee echtelieden. Loes merkt “per ongeluk” op dat Bing helemaal geen kind wilde toen Nina nog in Hong Kong zat. Daarmee zaait ze twijfel bij Nina door te stellen dat Bing alleen maar zegt een baby te willen om haar bij zich te houden. Loes begint ook op Nola in te praten als ze op de kleine meid past. Loes merkt speels op dat mama wel héél vaak en héél lang weg is. Daar voegt ze nog wel fijntjes aan toe dat zij er altijd voor zal zorgen dat Nola veilig is.

GTST Loes Nola

Zaad, graag

Bing maakt korte metten met Nina’s twijfels: hij wil wel degelijk een tweede kindje met haar. Zijn wens is zo sterk dat de onvruchtbare ondernemer zelfs afziet van een anonieme donor. Hij wil niet het risico lopen dat een wildvreemde jaren later iets over zijn zoon of dochter te zeggen heeft. Daarom zet hij zijn trots en gene opzij: de gulle gever moet iemand uit hun directe omgeving zijn. Erg lang hoeft hij niet na te denken over een geschikte kandidaat: zijn keus valt op Amir die op z’n zachtst gezegd verbaasd is door het verzoek.

GTST Bing Amir zaaddonor

Amirs perfecte dag

Amir heeft deze week namelijk hele andere dingen aan zijn hoofd. Nu hij definitief voor Farah heeft gekozen en ze samen een nieuw leven in Nederland gaan beginnen, wil hij het écht goed doen. Hij koopt een ring en besluit op Koningsdag om Farah nogmaals ten huwelijk te vragen. Met wat hulp van Bing en Lou Reed’s klassieker Perfect day gaat Amir opnieuw op één knie. Het spreekt voor zich dat Farah “ja” zegt.

GTST farah

Q’s coming out

Sinds zijn komst naar Meerdijk lukt het Q maar niet om gelukkig te worden in de liefde. Hij liep al blauwtjes bij Sam en Kimberly en had niet door dat zijn supermarktcollega Bibi smoorverliefd op hem was. Op Koningsdag komt daar verandering in als Q dankzij een drankspelletje in De Koning een romantisch dinertje voor twee wint. Lucas wil meteen weten wie Q meeneemt, maar als Sam vriendelijk bedankt en Q twee niet-onknappe dames afwijst, dan snapt de snuggere Sanders de hint: Is Q niet gewoon homo? Hierop slaat de emotioneel onderontwikkelde jongen helemaal dicht, tot hij nog een paar shotjes oranjebitter naar binnen slaat en zijn coming out heeft als ladies man: Q vraagt met succes een mooie dame mee uit en is zelf nog ’t meest verrast.

GTST Lucas Q

Zoe’s wanhoopsdaad

Met al die aandacht voor liefde en geluk zouden we bijna vergeten dat de dood van Jan Maes nog steeds niet is opgelost. Nu Zoe bekend heeft Jan in het water te hebben geduwd, verwachtte Sjoerd dat zijn vader vrij zou komen. Maar rechercheur Alex houdt Anton nog steeds vast omdat het onderzoek nog loopt. Hij heeft namelijk nog steeds geen verklaring voor de mysterieuze trap die Jan op zijn borstbeen kreeg. Zoe wordt zo emotioneel van Sjoerds dwingende smeekbedes dat ze besluit haar verklaring aan te passen: ze zegt dat zij degene was die Jan getrapt heeft en neemt de schuld op zich. En dat betekent…

GTST Zoe Loes

Hallo, daar zijn we weer

Anton is weer vrij! Hij besluit niemand iets te vertellen en Linda thuis te verrassen. Het spreekt voor zich dat ze door het dolle heen is en ook de rest van de familie Bouwhuis is buiten zichzelf van blijdschap. Er wordt een feestje voor Anton georganiseerd en ook al geniet hij volop van zijn herwonnen vrijheid, Anton maakt zich vooral zorgen om Sjoerd die bezig is zijn geplande bruiloft af te blazen en er achter komt dat de cateraar en de wedding planner geld willen zien. Sjoerd kan die duizenden euro's niet ophoesten en hij is vastbesloten Aysen voor de kosten te laten opdraaien.

GTST Anton Linda

De grote hypnose biecht

Ondertussen zijn Rik en Aysen het er over eens dat Zoe de fout van haar leven maakt door een valse verklaring af te geven, hoe goed bedoeld ook. Zoe geeft eerlijk toe niet eens meer precies te weten of ze Jan nou wel of niet had getrapt. Om de waarheid te achterhalen, krijgt Aysen toestemming van Alex om op het bureau een gespecialiseerde verhoormethode op basis van hypnose toe te passen. Zoe beleeft de horroravond op de boot van Jan opnieuw en beseft dat ze geen trap heeft uitgedeeld en dus ook niet schuldig is aan moord. Aysen is blij met de uitkomst en concludeert dat er dus een derde betrokkene is. Ze besluit alles op alles te zetten de ware dader te vinden.

GTST Zoe Aysen Rik

En verder: Laura merkt dat Stanley niet genoeg heeft aan haar liefde, Lucas probeert Sjors aan de man te helpen en na een verloren weddenschap maakt Noud eigenhandig een paar decennia aan homo-emancipatie ongedaan.

Meer over:

Reageren