Komende week in GTST: Amirs nieuwe start en het geheim van Lucas

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De aanhouding van Anton Bouwhuis blijft ook de komende week een grote rol spelen in de levens van de Meerdijkers. Maar er is ook ruimte voor verrassende oude én nieuwe liefdes....

Q to the rescue

Aysen probeert nog altijd vertrouwelijke politie-informatie los te peuteren door aan te pappen met Deborah, de lesbische forensisch expert die het onderzoek naar Jan Maes leidt. Als ze klef op straat gespot worden door Q, ziet Aysen zich gedwongen grotendeels open kaart te spelen. Q besluit te helpen, maar is niet de beste leugenaar waardoor het hele plan in de soep dreigt te vallen. Toch weet hij op handige wijze een kopie van het forensisch labrapport te bemachtigen. Daardoor ontdekken ze nieuwe feiten over de fatale nacht die mogelijk Anton vrijpleiten.

Afbeelding

Antons wanhoop

Ondanks zijn nieuwe advocate is Anton Bouwhuis inmiddels de wanhoop nabij. Hij is er van overtuigd schuldig te zijn van de dood van Maes en zelfs bezoek van Linda en de rest van de Bouwhuis-clan kan hem niet echt opvrolijken. Waar hij echter het meest mee zit is het feit dat Sjoerd zo teleurgesteld in hem is en niks meer wil weten van zijn vader. Als zijn advocate dan ook met een nieuwe strategie komt, wil Anton daar niks van weten en besluit hij haar zelfs te ontslaan.

Afbeelding

De Toko ellende

Door zijn ruzie met Linda staan Sjoerd en Aysen op straat. Ze hebben geen geld voor een hotel en kunnen nergens anders een woning vinden. Tot overmaat van ramp komt ook Bram nog een paar dagen logeren. Een radeloze Sjoerd eist dat Lucas meehelpt aan een oplossing, hij was immers als huisbaas van het verzakte Toko verantwoordelijk voor de huidige huizencrisis. Lucas denkt daar anders over en verklapt een flink geheim: de renovatie van Toko gaat nog zeker een jaar duren. Sjoerd vliegt zijn goede vriend aan, zeker als de bitchy Lucas opmerkt dat Sjoerd net zo gewelddadig als z’n vader wordt.

Afbeelding

Zoe’s sportieve meltdown

De focus van het politieonderzoek ligt volledig op Anton Bouwhuis, maar Zoe voelt zich er niet minder schuldig door. Sterker nog, ze lijkt langzaam maar zeker de controle over zichzelf te verliezen. Om haar hoofd leeg te maken, stort ze zich op sport. Daarin treft ze Rik en Sam, maar zij maken zich zorgen over Zoe’s roekeloze gedrag. Naar de buitenwereld doet Zoe of er niks aan de hand is: ze is nerveus voor haar toelatingsexamen. Maar haar ogen verraden een hele andere waarheid die als een tikkende tijdbom ligt te wachten.

Afbeelding

Ludo’s mogelijke midlifecrisis

De familie Sanders maakt zich ondertussen zorgen om Ludo, die alle interesse verloren heeft in de zakenwereld. Sterker nog: hij maakt bekend zijn bedrijf te willen verkopen om alleen nog maar leuke dingen te doen. Janine weet zeker dat haar man zich na een maand stierlijk gaat vervelen en volgens Lucas zit hij in een midlifecrisis. Ludo lacht dat weg, maar zijn gedrag is wel wonderlijk.

Afbeelding

Stanley versus Laura

De sfeer in huize Bing is om te snijden sinds de komst van Stanley. Naast een hoop vrolijkheid zorgt hij ook voor rommel die anderen weer mogen opruimen. Laura kan de flierefluiter niet luchten of zien en de twee kibbelen heel wat af, tot frustratie van Bing die vindt dat hij met twee kleuters samenwoont. Toch lijken Stanley en Laura aan elkaar gewaagd en de gevoelige muzikant wordt tot tranen geroerd als hij Laura uitdaagt om ook een liedje te zingen tijdens een open mic night in De Rozenboom. Zou er een romance opbloeien?

Afbeelding

Nieuwe en oude liefde voor Amir

Over opbloeiende liefde gesproken: Sjors en Amir draaien al sinds zijn komst naar Meerdijk om elkaar heen. Wat begon als platonische taalles en vriendschappelijk contact is uitgegroeid tot verliefdheid, maar ze zijn allebei te koppig of te onzeker om hun gevoel te laten spreken. Sjors krijgt van Rik de nodige aanmoediging en Bing en Q zorgen ervoor dat Amir de stap durft te zetten. Maar eerst wil Amir voor zijn gevoel afstand nemen van Farah, zijn doodgewaande vrouw. Hij schrijft haar een emotionele afscheidsbrief die hij samen met Q aan een vlieger bindt. Het klinkt als de André Hazesklassieker, maar vliegeren schijnt ook een Afghaanse traditie te zijn. Q helpt Amir om een romantische verrassing voor Sjors te plannen. Maar net als hij haar de liefde wil verklaren wordt er op de deur geklopt en staat er een oude bekende op de stoep. 

Afbeelding

 

Meer over:

Reageren