Spoilers!

Komende week in GTST: Ontpopte onheilstijdingen en amorele apotheekroof

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met een berooide Eduard Stern die vol genoegen zijn kleinzoon Daan vertelde dat hij als baby gekocht is. Daan blijft met niets achter, zelfs zijn naam is niet meer van hem.

Marieke’s maniakale marionet

Toch draait het deze week vooral om Marieke. Dankzij haar vergeet-me-niet-boekje herinnert ze zich dat ze baby Max onlangs uit de couveuse heeft gehaald. Ze wil zeker weten dat hij niet dood is en gaat daarom met Mark langs bij Nina en de kleine. Eenmaal gerustgesteld blijft ze nog even als Mark een dringend telefoontje van Ludo krijgt en weg moet. Nina laat haar even alleen met Max terwijl ze een flesje gaat maken, wat Bing razend maakt. Marieke wil vanwege al deze negativiteit zo snel mogelijk naar huis en laat een taxi komen. Maar onderweg krijgt ze een ingeving: ze wil een cadeautje kopen voor Max en laat de chauffeur bij een speelgoedwinkel stoppen. Al snel komt het cadeautje aan bij Nina die zich rot schrikt als ze het presentje van haar tante open maakt. De pop heeft geen ogen meer en ziet er doodeng uit. Bing gaat woedend verhaal halen bij Janine, die het incident herkent als deel van Kwaad bloed. Iedereen denkt hierdoor dat Marieke in haar dementerende toestand het luisterboek aan het naspelen is, wat ze uiteraard ontkend. Door alle verwarring heen heeft Marieke uiteindelijk zelf een helder moment: ze wil niemand meer tot last zijn of mogelijk pijn doen en vraagt Janine om te regelen dat ze opgenomen wordt. GTST Marieke popje voor een lief popje

Onvervalste vervalsingsrel

Er komt nog een ander element uit Janine’s boek uit als net als in Kwaad bloed iemand van zwendel wordt beticht. In dit geval is het Ludo die tot zijn verbijstering in dagblad Het Spectrum moet lezen dat hij zou handelen in nepkunst. Maanden geleden had hij van Marieke een ‘echte’ Fabrizio gekregen, het schijnbaar kostbare schilderij was bedoeld als goedmakertje voor alle leugens die zij en Mark hadden verteld vlak na hun komst naar Meerdijk. Mark had het doek echter nagemaakt om te verkopen in ultieme noodgevallen, maar dat was Marieke destijds al vergeten. Destijds leek de zaak met een sisser af te lopen omdat Ludo ’t schilderij zelf wilde houden, maar een zakencontact op het veilinghuis wist hem toch te verleiden het kunstwerk van de hand te doen. Uiteraard kwam de vervalsing aan het licht, waarna Ludo met een enorm reputatieprobleem zit en zich zelfs op het politiebureau moet melden. Janine maakt zich vooral zorgen om de connectie met Kwaad bloed. Opnieuw lijken alle vingers naar Marieke te wijzen.

GTST Ludo Mark kunstvervalsing

Knallende ballenruzie

Het Spectrum is deze week überhaupt niet populair. Laura wist niet beter dan dat Jef zijn ouderwetse gehaktballen tegenwoordig met duurzaam, biologisch rundvlees maakt. Ze heeft hem daarom stiekem opgegeven voor een smaaktest van de krant. Jef schrikt zich rot als hij leest dat er een anonieme tester op komst is: de ballen zijn immers “gewoon” gedraaid met half-om-halfgehakt van de slager. Hij probeert zijn ballen angstvallig uit de mond van de klanten te houden, maar het leed is al geleden. De Koning krijgt een vernietigende recensie en als de uitslag van de test online rondgaat, zorgt het voor een rel die Laura alleen maar erger maakt door op social media van zich af te bijten. Uiteindelijk is de Koning zo goed als uitgestorven en staan de twee oude vrienden recht tegenover elkaar. Beiden zijn te trots om excuses te maken, waardoor ze aan het eind van de week op oorlogsvoet staan. Jef noemt Laura een oude heks, zij ontzegt hem de toegang tot de Koning.

GTST Laura hetze ontketend

Bings boevenplan

Bing gaf vorige week tot ieders verbazing Amir toestemming deel uit te blijven maken van Max’s leven. Deze week blijkt waarom: het is deel van een plan om de opdringerige zaaddonor te lozen. Als hij en Nina voor werk weg moeten, regelt Bing dat Amir en Sjors een dagje komen oppassen. Maar waar Nina inderdaad een stoffenbeurs heeft, maakt Bing van de gelegenheid gebruik om Amirs ziekenhuispas te pikken en die te gebruiken om een grote hoeveelheid medicijnen buit te maken uit de apotheek van het AZM. Bings plan is om Amir de diefstal in de schoenen te schuiven zodat hij een strafblad krijgt en de bak in draait. Alle pillen die hij steelt, stopt hij in de kluis van Boks.

GTST Bing betrapt

Een centje pijn

Bing krijgt een onverwachte handlanger in de vorm van Daan. Hij is zijn positie binnen de politie niet meer zeker nu zijn grootvader Eduard per direct “met pensioen” is gegaan na de aanranding van Zoe. Tel daarbij op dat hij afgesneden is van het familiefortuin nu duidelijk is dat hij geen echte Stern is. De radeloze rechercheur heeft dringend geld nodig. Zijn ouders laten het afweten, oude vrienden geven niet thuis en op het medeleven van Aysen zit hij al helemaal niet te wachten. De zaken gaan van kwaad tot erger als de draagmoeder bij wie hij een kind had besteld meer geld wil zien. Daan zit ernstig omhoog en als hij Bing per toeval betrapt met alweer een tas vol gestolen pillen krijgt hij een idee. Omdat ze zulke goede vrienden zijn, stelt Daan voor te zwijgen over Bings diefstal mits hij hem financieel uit de brand helpt. In eerste instantie vindt Bing dit chantage, maar dan realiseert hij zich dat Daan bruikbaar kan zijn om Amir veroordeeld te krijgen. Daan weet niet goed wat hij moet met Bings verre van legale voorstel, maar het water staat ‘m aan de lippen.

GTST Daan Bing medicatie

Nieuwe huisgenoten

Bing houdt zich ook bezig met positieve zaken. Als JoJo merkt dat ze teveel is in Boks, besluit ze een kamer te gaan zoeken. Bing wil dat zijn halfzusje helemaal goed zit en slaat twee vliegen in één klap: Rik heeft dringend geld nodig en kan wel een huurder én een job gebruiken. Bing biedt hem een parttime baan als supervisor van de Boks-ketens aan én stelt ‘m aan zijn nieuwe huisgenoot voor. JoJo voelt zich al snel thuis. Zoe gaat na lang wikken en wegen in op het aanbod van Aysen om in het Paleis te komen wonen. Maar de zelfstandige Zoe staat er op zelf de volledige huur te betalen, hoe prijzig ‘ie ook is.

GTST JoJo Bing verrassing

JoJo’s beladen ballade

Het is sowieso een belangrijke week voor JoJo: ze heeft eindelijk haar auditie voor de popacademie. Maar ze is zo nerveus tijdens haar optreden dat het helemaal mis gaat zodra Rover onverwachts binnenkomt. JoJo excuseert zich en stormt weg, waardoor ze haar auditie verpest. Maar het is in de ogen van Kimberly ook bewijs dat JoJo wel degelijk gevoelens heeft voor Rover. Dat zorgt de rest van de week voor spanningen, tot Sjors en passant tussen beide komt en zorgt dat de twee tienermeiden het uitpraten. JoJo geeft toe inderdaad verliefd te zijn op Rover, maar dat ze vriendschap met Kimberly belangrijker vindt. Op haar beurt biecht Kimberly op dat ze bang is zowel Rover als JoJo kwijt te zijn zodra ze een stel worden. Nu de lucht geklaard is en iedereen weet wat ze aan elkaar hebben, proberen de drie pubers op vriendschappelijke voet met elkaar verder te gaan. Rover heeft een goede eerste stap gezet: dankzij zijn hulp mag JoJo opnieuw auditie doen.

GTST Rover Kimberly JoJo hoop dat we vrienden kunnen zijn

Ludo’s gunst

Janine’s pogingen een arts te vinden die de euthanasie van Marieke aandurft, trekt de aandacht van de media. Actualiteitenrubriek Nieuws & Zo wil een interview met haar, maar Marieke staat erop ook haar verhaal te mogen doen. Tijdens het dubbelinterview trekt Marieke met haar ontwapenende eerlijkheid al snel de aandacht, zeker als ze voordraagt uit haar vergeet-me-niet-boekje. Ook pleit ze Ludo voor het oog van de camera vrij van zijn betrokkenheid bij de kunstzwendel. Marieke neemt alle schuld op zich tot verbazing en opluchting van Ludo en Mark. GTST Marieke Ludo kunstzwendel heb ik gedaan

Maar ook al is de familie Sanders trots op haar, het heeft weinig effect. Het veilinghuis wil niet langer met Ludo samenwerken en na de uitzending krijgen ze weliswaar veel steunbetuigingen, maar geen enkele reactie van een arts die wil helpen. Later die avond zoekt Marieke haar zwager op om hem een gunst te vragen waar Mark en Janine niets van mogen weten. Marieke wil dat Ludo een arts omkoopt om haar euthanasie te doen…

GTST Ludo Marieke wil je voor mij een dokter zoeken


En verder: Ondanks haar verslaving aan kerstkransjes blijkt Linda slank voor haar leeftijd, de immer opgewekte Lidl manager kan alleen maar lachen en Q wordt tegen wil en dank fotomodel.

GTST Q fotomodel tegen wil en dank2

Meer over:

Reageren