Spoilers!

Komende week in GTST: Angstaanjagende aanrandingen en de bastaardbekentenis

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk zit knettervol spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die tot haar schrik doorkrijgt dat iemand gebeurtenissen uit haar audioboek Kwaad bloed aan het uitvoeren is.

Glashelder gelieg

Deze week komt er wederom een element van die thriller uit als Aysen ontdekt dat haar bed vol glasscherven ligt. Ze vermoedt dat dit het werk kan zijn van de nog voortvluchtige Billy de Palma en zoekt contact met Ludo die haar bezorgdheid deelt. Hij heeft thuis nog niets verteld over zijn samenwerking met Aysen om haar aan te pakken en wil dat graag zo houden. Janine heeft al zoveel stress vanwege Marieke dat ze de zorg om een levensgevaarlijke drugscrimineel er niet bij kan hebben. Maar door Marieke raakt Janine alsnog bij de zaak betrokken. Het blijkt dat Marieke bij Aysen thuis was in de middag voor het glasincident, wat haar een mogelijke verdachte maakt. Uiteraard ontkent Marieke alle betrokkenheid, ze weet zelfs nog amper dat ze in het Paleis was.

GTST Marieke Janine

Marieke mag niet dood

Marieke’s dementieproces gaat wederom een volgende fase in. Inmiddels is ze niet alleen in de war, maar ook incontinent. Als ze bij een lunch met Mark in de Rozenboom naar de wc wil, wordt ze uiteindelijk al plassend in de lift van het hotel gevonden. Marieke schaamt zich zo dat ze per direct euthanasie wil. Na een gesprek met de huisarts en de scanarts denkt Marieke dat alles geregeld is, maar de scanarts laat Janine weten dat ze geen toestemming geeft voor de procedure. Marieke is volgens haar al te ver heen om nog een bewuste keuze te kunnen maken, de familie Sanders heeft te lang gewacht. Marieke is wanhopig en wil desnoods zelfmoord plegen, maar Mark en Janine doen hun best haar te kalmeren. Als Anton niets voor hen kan betekenen, vragen ze officieel een second opinion aan, maar dat kan gezien de feestdagen nog wel even duren… En tot die tijd gaat Marieke alleen nog maar verder achteruit.

GTST Janine Marieke ik wil nu dood

Ballen ballotage

Een zachtjes sudderend subplot deze week zijn de gehaktballen van Jef. Hij had beloofd ze van duurzaam, biologisch rundvlees te maken, maar de fijngevoelige fijnproever blijft ontevreden over het resultaat. Stiekem regelt hij daarom een paar pond ouderwets half-om-half gehakt. Al snel zijn z’n ballen weer sappig, smakelijk en niet aan te slepen. Laura heeft niets door en is trots op Jef dat hij op z’n oude dag de duurzame gedachte heeft omarmd. Ze sluit daarom stiekem de krant te bellen en Jefs ballen op te geven voor een heuse smaaktest. Ondertussen blijft Jef met een brede grijns verkondigen dat zijn ballen op en top ecologisch verantwoord zijn. Een leugen zo vet als de jus waarin ze geserveerd worden.

GTST Jef gehakt

JoJo's gejok

Sinds ze Rover hebben gebombardeerd tot persona non grata zijn JoJo en Kimberly hard op weg hartsvriendinnen te worden. Die vriendschap krijgt een fikse deuk als JoJo zich gedwongen voelt te kiezen tussen Kimberly en Rover. JoJo moet een liedje insturen voor haar toelating tot de popacademie en zit met de handen in het haar. Kimberly biedt aan een liedje met haar te schrijven, maar de song rammelt aan alle kanten. Dan biedt Rover haar een volledig geproduceerde track aan, gebaseerd op hun allereerste muzikale samenwerking. Zonder het Kimberly eerlijk te vertellen, stuurt JoJo het nummer van Rover in. Als ze daardoor een ronde verder komt, besluit ze het op advies van Bing eerlijk op te biechten. Kimberly is not amused, maar trekt bij als JoJo niets tegen Rover zegt.

GTST Jojo Rover Kimberly auditielied

Vaderlijke vetes

Bing had maar even tijd voor zijn halfzusje, zijn conflict met Amir over Max beleeft namelijk een climax. Eerder had Nina beloofd dat Amir de baby mocht blijven zien, maar dat blijkt geen haalbare kaart. Al bij de eerste visite, komt Bing onverwachts thuis. Na dat incident besluiten ze elkaar in het openbaar te zien, maar zelfs in de supermarkt vallen ze teveel op. Bing komt er achter en is woedend, waarna Amir weer boos wordt en dreigt aan de grote klok te hangen dat Max zíjn zoon is. Op advies van Sjors en Nina praten de mannen het uit, ze zijn immers vrienden en Nina is alle stress helemaal beu. Verrassend genoeg is Bing mild: Amir mag als een soort oom betrokken blijven bij Max, mits de bezoekjes bij hen thuis vinden. Amir accepteert het aanbod en iedereen lijkt tevreden.

GTST Nina Amir mooiste kindje van de hele wereld

Listige loslippigheid

Maar de hoofdmoot van de Meerdijkse intriges spelen zich af rond Zoe, Rik, Daan en opa Eduard Stern. Door toedoen van Aysen en Maria komen de verhoudingen op scherp te staan. Zo vertelt Aysen aan Zoe dat ze het nog altijd met Daan doet, waarna Zoe op creatieve wijze wraak neemt op haar losbandige bijna-echtgenoot. Maria maakt het nog bonter: ze vertelt Laura dat Daan en Rik halfbroers zijn. Toen ze jaren geleden vast zat, raakte ze zwanger van een bewaker. Eduard Stern was destijds hoofd van de gevangenis. Hij bood haar geld en een ticket naar Canada in ruil voor de baby die door zijn zoon is opgevoed. Laura is geschokt en wil dat Rik het weet, toch belooft ze niets te zeggen als Maria daar op staat. Maar Maria is nog niet klaar: als ze Eduard tegen het lijf loopt, vertelt ze smalend dat het aanstaande huwelijk van Daan en Zoe pure schijn is omdat ze achter zijn geld aan zitten.

GTST Maria Eduard open ogen

Eduard engerd

Eduard confronteert Zoe in de Rozenboom met het nieuws, maar ontdekt dat hij weinig indruk maakt. Zoe is keihard, boos en verdrietig na de ontdekking dat Daan ’t achter haar rug doet met haar beste vriendin. Ze laat zich niet intimideren door zijn dreigementen. Ze doen immers wat Eduard al die tijd wilde: een huwelijk en een baby. Wat maakt het dan uit dat ze niet helemaal eerlijk waren, verstandshuwelijken zijn doodgewoon in gegoede kringen. Ze is niet van plan te vertrekken. Eduard is razend en noemt haar een ordinaire hoer. Om zijn punt kracht bij te zetten, grijpt hij haar borsten terwijl Zoe verstijfd van angst geen kant op kan.

GTST Zoe Eduard

Daans moment van de waarheid

Voordat er ergere dingen kunnen gebeuren, komt Daan de suite binnen. Zoe stormt weg en Eduard probeert te beweren dat zij juist hem probeerde te verleiden nadat hij haar confronteerde met de waarheid. Daan gelooft zijn grootvader niet, waardoor Eduard een deal voorstelt: in ruil voor zijn stilzwijgen mag Daan met behoud van zijn toelage nog een aantal jaren genieten van het vrijgezellenleven. In de lobby van de Rozenboom loopt een emotionele Zoe geheel toevallig Aysen tegen het lijf.

GTST Zoe Aysen hij noemde me hoer Ze doet haar verhaal en dat is voor de rechercheur genoeg om zowel Daan als Eduard Stern mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Eduard ontkent alles met droge ogen, maar Daan besluit te vertellen wat hij echt gezien heeft. Opa Stern is niet blij als hij dit hoort en vertelt Daan onder vier ogen in de verhoorkamer met merkbaar plezier dat hij hem jaren geleden gekocht heeft: Daan is geen Stern, hij is niets meer dan een bastaard.  
GTST Eduard Daan bastaard
En verder: Ludo weet wanneer hij teveel is, Rik gaat toch niet emigreren en DJ Anton tuimelt met mengpaneel en al richting de midlifecrisis.

GTST Anton Rover dj

Meer over:

Reageren