Spoilers!

Komende week in GTST: Biggelend babyverdriet en Afghaanse authoriteitsdrang

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.
 

De cliffhanger eindigde met Shanti die ontdekte dat ze mogelijk toch gevoelens had voor Anton nadat ze zijn eerdere avances afwees.

L.I.E.F.D.E.

De liefde tussen Anton en Shanti bloeit deze week ondanks de nodige mitsen en maren toch op. Anton was vastberaden de laaggeletterde nagelstyliste geheel vriendschappelijk taalles te geven, maar al halverwege hun eerste privésessie biecht Shanti op ook verliefd op hem te zijn. Dat vindt Anton geweldig nieuws, maar Shanti mag van zichzelf niets met die gevoelens doen. Ze vindt het oneerlijk tegenover Linda en wil niet bekend staan als de del die Anton van zijn vrouw heeft afgepikt. Anton doet zijn best haar te overtuigen dat het allemaal wel los zal lopen. Linda was immers degene die met het idee kwam te scheiden. Met de belofte dat ze discreet met hun verliefdheid om zullen gaan, vallen de twee uiteindelijk toch in elkaars armen.

Biseksueel blauwtje

Discretie was ook het sleutelwoord tijdens het lesbische liefdesexperiment dat Kimberly en Tiffy vorige week aangingen. De twee blijven elkaar zien en dat leidt er toe dat ze betrapt worden als de hele familie Sanders onverwacht op de stoep staat in het Paleis. Tiffy is overrompeld als Kimberly geen smoesje verteld maar stralend aan haar familie openbaart dat ze biseksueel is én verliefd op Tiffy. In de dagen die volgen pakt een romantisch-kleffe Kimberly uit met ontbijtjes en cadeautjes, tot Tiffy toegeeft dat ze hun relatie toch heel anders ziet. Ze is niet verliefd op Kimberly en zit dus ook niet te wachten op een relatie. Kimberly is gekwetst en verbreekt direct het contact met Tiffy, al blijkt dat haar heftige reactie vooral voortkomt uit onverwerkt verdriet om de breuk met Noud.

Linda’s leesclubje

Linda probeert nog altijd haar therapeut te verleiden omdat ze zeker weet dat Rob ook gevoelens voor haar heeft. Dat begint deze week ernstig op stalking te lijken als ze tegen het advies van Janine in besluit hem privé op te zoeken. Ze ontdekt dat hij lid is van een leesclubje van AZM personeel en weet zich op handige wijze bij het gezelschap te voegen. Ze is immers de vrouw van dokter Bouwhuis en een goede vriendin van Sjors, die ook bij de club zit. Rob gelooft er niets van dat Linda puur uit leesliefde bij de club is gekomen, maar hij blijft rustig en professioneel: Linda’s gevoelens voor hem zijn niets meer dan projectie en hij heeft ook absoluut geen gevoelens voor haar. Maar het is allemaal tegen dovemansoren gezegd: Linda biecht op dat ze verliefd op hem is.

Domme demokeuze

JoJo ziet haar grote doorbraak als ze na een optreden in Boks wordt benaderd door een gelikte talentscout van een platenlabel. Hij is onder de indruk van haar unieke sound en biedt een contract aan, inclusief demo. Bing wil haar bijstaan in de onderhandelingen, maar JoJo verzekert zowel Rover als haar grote broer dat ze het allemaal zelf kan regelen. Uiteindelijk tekent ze het document zonder echt te weten wat er in staat, ook neemt ze voor lief dat ze zelf de kosten voor de demo moet voorschieten. Dat heeft ze er graag voor over, want ze gaat de wereld veroveren met haar sound. JoJo komt van een koude kermis thuis als ze de demo hoort. Er is zoveel in gemonteerd en gemixed dat ze haar eigen stem amper nog herkent. Als het label afziet van haar aanbod een eigen, akoestische demo op te nemen, trekt ze zich terug uit het contract.  Maar daardoor draait ze wel op voor 2500 euro aan demokosten. JoJo heeft dat geld niet, maar schaamt zich zo dat ze tegenover Bing, Rover en de rest doet ze alsof er niets aan de hand is.

Liefdeloos vaderschap

Vader zijn valt Daan zo zwaar dat hij elke kans aangrijpt om de zorg voor baby Louise aan anderen over te laten. Zo zadelt hij Aysen een hele nacht met de kleine op omdat hij zelf een avond door wil zakken in de kroeg. Op het hoogtepunt van de avond valt hij dronken van de bar en belandt hij op de eerste hulp met hoofdletsel. Daan houdt dit stil voor iedereen, terwijl hij van Aysen de wind van voren krijgt. Zijn radeloosheid neemt nog meer toe na een goed gesprek met Rik die de jonge vader goedbedoelde tips geeft. De belangrijkste: “je hoeft er alleen maar van te houden” doet Daan breken als hij alleen bij ’t wiegje zit: hij voelt die liefde namelijk niet en vindt zich daardoor een vreselijke vader. Emotioneel biecht hij dit op aan Aysen die hem probeert te troosten.

Boukjes boude babyballotage

Lucas besloot vorige week dat hij er tóch aan toe was vader te worden, maar nu moet hij nog worden goedgekeurd door Flo’s vriendin Boukje. Ze leerden elkaar kennen via Stichting Gaydachtegoed, die andersgeaarden met een ouderschapswens matchen. Flo en Boukje blijken volledig op één lijn te zitten over de opvoeding: milieubewust, duurzaam, op een vrije school in een buitenwijk met veel groen. Lucas doet z’n best mooi weer te spelen en verkoopt het ene witte leugentje na het andere om de pinnige Boukje te overtuigen dat hij heus wel geschikt is. Dat loopt uiteraard gruwelijk af: Lucas verliest zijn geduld en vertelt de veeleisende vrouw wat hij van haar en d’r denkbeelden vindt. Boukje wil niet meer en Flo is kwaad op zijn vriendje die zich natuurlijk weer niet gesteund voelt. Vrienden en familie snellen toe om de boel te sussen en uiteindelijk hebben de drie wensouders aan het eind van de week opnieuw een ontmoeting waarbij ze toch tot elkaar komen.

Amirs vernedering

Amir is al weken oververmoeid omdat hij ongeacht zijn wisselende diensten in het ziekenhuis iedere ochtend een uitgebreid, vers ontbijt voor Sjors moet maken. Hierdoor maakte hij vorige week op de Spoedeisende Hulp een bijna fatale inschattingsfout. Dit blijft niet zonder gevolgen voor de Afghaanse arts die door deze medische misser z’n co-schap op die afdeling moet overdoen. Daardoor kan hij niet doorstromen naar oogheelkunde en dreigt zijn opfristraject maanden vertraging op te lopen. Maar Amir heeft besloten dit verlies in stilte te dragen. Sjors laat het er echter niet bij zitten als ze indirect via Zoe hoort wat er speelt. Ze vindt de situatie vreselijk stom en wil helpen.


Amir vraagt zijn verloofde zich er niet mee te bemoeien, maar Sjors gaat toch praten met zijn begeleider en dat valt niet goed bij hem. Hij is razend omdat ze hem heeft vernederd bij zijn baas: hoe kan iemand hem nog ooit serieus nemen als arts nu bekend is dat hij ontbijtjes voor zijn vrouw belangrijker vond dan zijn werk? Sjors kan die houding niet waarderen, maar het gaat van kwaad tot erger als Amir later die dag de diepere reden voor zijn boosheid onthuld. Hij vindt dat Sjors haar plaats niet kent als vrouw: ze heeft zijn wensen te respecteren en naar hem te luisteren. Sjors weet niet wat ze hoort en ineens is hun huwelijk van de baan. Ze zijn echt te verschillend.En verder: Lana is geruisloos en ongemerkt naar New York vertrokken, Laura acteert op de achtergrond en Riks dancemoves blijken roestig.

Meer over:

Reageren