Spoilers!

Komende week in GTST: Bing-bang-boem momenten en andere rigoureuze revisies

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Janine die langzaam doorkrijgt dat Ludo toch meer voor haar voelt dan hij tot nu toe laat merken.

Modemissers maken

Veel tijd om daar bij stil te staan heeft ze niet: over een kleine week is de modeshow van en door het inloophuis van kankerpatiënten en er moet nog veel gebeuren. Janine heeft het gevoel dat ze er alleen voor staat als Eva niet thuis geeft en ook Nina het om onduidelijke redenen laat afweten. Dan is er nog de mysterieuze sponsor die 10.000 euro overmaakte. Janine wil weten wie het is om de gulle gever uit te kunnen nodigen, maar Lucas mag niet van Ludo vertellen dat hij het geld gedoneerd heeft.

Uiteindelijk komen Laura, Linda, Lucas en Nina haar te hulp en ook Eva draait bij, ondanks haar sombere buien en behoefte uit het leven te stappen. Linda shopt in rap tempo een mooie collectie bij elkaar die de dames kunnen dragen op de catwalk en alles lijkt in kannen en kruiken, ook al is de aanleiding voor de gelegenheid verre van feestelijk.

Daan slaat terug

Dat Nina zo afwezig lijkt is niet zo verwonderlijk gezien haar thuissituatie. Vorige week koos ze definitief voor haar huwelijk met Bing. Even leek haar minnaar Daan daar vrede mee te hebben, maar deze week slaat hij genadeloos toe. Daan dringt zich op bij Nina en haalt haar over om nog één keer goed afscheid te nemen van elkaar. Romantisch en in stijl in De Rozenboom. Hij neemt zelfs haar tas mee om te zorgen dat ze komt. Nina stemt in, verzint weer eens een smoes om weg te komen bij Bing en gaat naar Daan toe.

Wat ze echter niet weet is dat Daan haar tas vooral meenam om haar telefoon in handen te krijgen. Hij stuurt Bing met haar toestel een berichtje: ze heeft een verrassing voor hem in De Rozenboom. Als Bing kort daarop vrolijk en nietsvermoedend de hotelkamer binnenkomt ziet hij zijn vrouw bovenop Daan zitten. De bom barst onmiddellijk: hij accepteert geen enkel smoesje of excuus, eist dat ze direct haar sleutels inlevert en als hij merkt dat Rik van de affaire wist ontslaat Bing zijn beste vriend op staande voet. Nog dezelfde avond belt Bing met Sjors om de echtscheiding in werking te zetten: hij gaat haar helemaal kapot maken.

Nina in de war

Bing dreigde Daan ook wat aan te doen, maar die is vooral blij dat Nina nu weer vrij is. Hij verwacht dat ze zich snel bij hem voegt zodat ze het nieuwe jaar samen kunnen beginnen. Nina komt echter alleen naar het Paleis om Daan uit te kafferen: ze hoeft hem nooit meer te zien om wat ‘ie haar geflikt heeft. Daan blijft verbijsterd achter en biecht terloops op aan Puck wat er al die maanden gespeeld heeft. Puck wordt op haar beurt ook razend: Nina had hen nota bene zelf aan elkaar gekoppeld. Dit leidt tot een heftige confrontatie tussen de twee vriendinnen die alleen door tussenkomst van Tiffy enigszins beslecht kan worden. Nina smeekt om een tweede kans en krijgt die van Puck. Maar stiekem maakt Puck direct misbruik van het herwonnen vertrouwen. Als Nina weg is, breekt ze in op haar werkcomputer om uit naam en op kosten van Nina haar eigen La Puck collectie te laten maken.

Shanti’s ongeluksweek

Dat Rik geen werk meer heeft en ook kan fluiten naar z’n appartement boven Boks is slechts één van zijn problemen. Z’n relatie met Shanti staat ook op knappen omdat hij achter haar rug Daan heeft ingelicht over Billy’s criminele praktijken. Rik wilde alleen maar helpen, maar Shanti voelt zich bedrogen en wil het uitmaken. Verdrietig fietst ze weg door Meerdijk, waar ze  per ongeluk wordt aangereden door Saskia Verduyn die met een stationwagen vol spullen en kinderen op zoek is naar hun nieuwe woning in Meerdijk.

Terwijl Shanti wordt verzorgd door Saskia, loopt Rik zijn oude vriend Julian tegen het lijf. De twee hebben een vrolijk weerzien al blijft Julian wel mysterieus over de reden waarom hij met zijn gezin ineens weer in Meerdijk is. Uiteraard gaat Rik mee om de rest van de familie te ontmoeten en daar komt hij ook Shanti weer tegen. Julian en Saskia zorgen ervoor dat de twee het kunnen uitpraten en dat lukt wonderwel: eindelijk geven ze toe dat ze van elkaar houden. Rik vraagt haar zelfs al om bij ‘m in te trekken. Allemaal heel romantisch, maar Shanti krijgt deze week een heel ander aanbod. Eindelijk geeft Billy toe dat haar dochter belangrijker is dan het criminele imperium dat ze runt. De Palma is bereid uit het wereldje te stappen en wil samen met Shanti naar Costa Rica emigreren om samen legaal een strandtent te gaan runnen. Desnoods mag Rik zelfs mee. Verscheurd door twijfel besluit Shanti toe te zeggen omdat ze het een gedroomde tweede kans vindt.

Maar al snel komt ze op die keus terug, zeker als Rik ontdekt wat er speelt nadat Laura per ongeluk haar mond voorbij praatte. Hij is net op tijd bij Shanti om op haar in te praten en schrikt als hij de afscheidsbrief vindt die ze al klaar had liggen. Rik motiveert Shant voor zichzelf te kiezen en in Meerdijk te blijven. Met tranen in de ogen neemt Shanti afscheid van haar moeder. Billy gaat solo naar Costa Rica om zichzelf te vinden en haar leven te beteren: op een dag meldt ze zich weer en dan is ze de moeder die Shanti verdient.

Met Bobby betrapt

Lana krijgt de schrik van haar leven als ze thuis betrapt wordt met Bobby. Ze geeft maar toe dat ze verliefd is op Bobby en dat het wederzijds is. Uiteraard zakt Sjors’ humeur weer eens naar een dieptepunt, maar door goede smoesjes en tussenkomst van Amir loopt het ditmaal met een sisser af. Maar, Sjors dreigt wel met juridische stappen als Bobby niet uit de buurt van haar dochter blijft.

Sowieso is Sjors niet te genieten. Vorige week besloten ze nog haar huwelijk een kans te geven door het verleden zoveel mogelijk te vergeten. Amir doet zijn best, maar Sjors is de hele week een passief agressief ijskonijn dat elke toenaderingspoging van haar man keihard afwijst. Moedeloos en wanhopig probeert Amir het uit te praten, maar Sjors staat er niet open voor. Ze wil eerst het gevoel hebben dat ze hem weer kan vertrouwen. Maar zelfs haar eigen dochter liegt voortdurend tegen haar.

Lana blijft Bobby namelijk nog gewoon zien. Ze weet met een smoes over bijles Duits bij een vriendin weg te komen en treft Bobby in zijn nieuwe stekkie: een viezige, verlaten caravan op een afgelegen plekje. Met spullen van de kringloop weten ze het wrak wat op te kalefateren maar als Bobby klaar is zijn vriendinnetje te bespringen, houdt ze de boot af. Alles op z’n tijd… Bobby blijft gefrustreerd achter.

De Verduyntjes in Meerdijk

In de eerste week van hun verblijf in Meerdijk neemt Julian zijn kids op sleeptouw door hun nieuwe woonplaats. Oudste dochter Merel trekt al direct haar eigen plan. Ze blijft langer weg dan is toegestaan en in De Koning is ze direct gecharmeerd van Valentijn die nog teveel met Lana bezig is om echt oog voor haar te hebben. Ze maakt kennis met Jojo die haar adviseert afstand te houden, maar Kim is helemaal weg van hem.  In De Koning ontmoet ze ook Laura, de pleegmoeder van Julian en een beetje haar surrogaat oma. Later komt Laura op aandringen van Julian langs bij de Verduyntjes om te blijven eten. Het is zo druk in huis dat Laura zich wat teveel voelt, zeker als Saskia nerveus reageert op de vraag waarom ze eigenlijk naar Meerdijk zijn gekomen. Toch wordt het een gezellige avond als Laura ontroert een zelfgemaakt armbandje van dochter Demi aanneemt.

Matchmaker Nola

Aan het eind van de week is het tijd voor de grote modeshow. Janine is op van de zenuwen, zeker als ze hoort dat ze niet alleen moet presenteren maar ook verwacht wordt mee te lopen. Ineens ziet iedereen dat ze inderdaad patiënt is en dat is even wennen. Ook kleindochter Nola is overstuur: alle catwalk modellen zijn kankerpatiënten en achter de schermen zag ze hen zonder pruik. Janine stelt het meisje gerust en geeft haar een troostknuffel: een pluche dier waar je een briefje met je grootste angsten en zorgen in kunt stoppen. Het troostbeest zal ze nooit verraden. Als voorbeeld schrijft Janine een briefje dat ze in Nola’s knuffel doet. Nola leest de boodschap en weet genoeg.

Ze sluipt ongemerkt weg en gaat naar De Rozenboom om het briefje aan haar opa te laten zien. Ludo wilde er in principe niet bij zijn, maar als hij in Janines handschrift leest dat ze bang is, twijfelt hij geen moment. Aan de hand van zijn kleindochter verschijnt hij op de modeshow en gaat trots op de eerste rij zitten. Er gebeurt iets magisch als Janine en Ludo elkaar aankijken, hun blikken zeggen genoeg. De show is een succes en naderhand lijkt de hereniging tussen de twee geliefden een feit.

En verder: Nina beweert met droge ogen dat haar slippertje door Bing komt, Nola heeft nog nooit zoveel tekst gehad en op weg naar Costa Rica om haar leven te beteren breekt Billy de Palma nog één keer de wet door weg te crossen over een fietspad.

Meer over: