Spoilers!

Komende week in GTST: Bings brute wanhoopsdaad

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met een fikse sprank hoop voor de familie Sanders: Nina leeft nog en bivakkeert in een kustplaatsje bij Malaga. Bing en Ludo reizen naar Spanje in de hoop zowel Nina als de mysterieuze Carlos te traceren, maar de verwarde, zwangere vrouw is in het holst van de nacht vertrokken.

Nina versus de rest

Net als Carlos doorkrijgt dat Nina echt weg is, staan Ludo en Bing voor zijn deur. De situatie loopt al snel uit de hand zodra Bing doorkrijgt dat Carlos en Nina het bed delen. Ludo weet een vechtpartij te voorkomen, maar krijgt zelf een klap te verduren als hij hoort dat zijn dochter weer zwanger is. Veel tijd dit nieuws te verwerken is er niet, want Nina duikt weer op en kiest direct partij voor Carlos . Bing en Ludo stralen van blijdschap, maar Nina grijpt een keukenmes en bedreigt haar man en vader zonder pardon. Ze kent hen niet en eist dat ze weggaan. Bing wil zijn vrouw desnoods tegen haar wil in meenemen naar huis, maar Ludo houdt hem tegen.

GTST Nina videoboodschap

De Sanders stoornis

Hij herkent de afwezige blik in Nina’s ogen: zo keek ze ook toen ze als meisje door Martine Hafkamp werd gegijzeld. Dat leidde tot een hardnekkig trauma waar Nina jarenlang voor in een gesloten inrichting zat. Ludo vreest dat haar dwingen mee te gaan tot een nieuwe psychische cinzinking leidt en dat moet voorkomen worden. Hij weet Bing te overtuigen zonder Nina terug te keren naar Meerdijk. Daar bevestigt Anton zijn vermoeden: Dankzij Loes heeft Nina een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis ontwikkeld. Om te overleven, heeft haar geest verdrongen wie ze is en wat ze heeft doorstaan. Ze is labiel en moet vooral met rust gelaten worden.

GTST Ludo Anton dissociatieve stoornis

Boeman Bing

Maar daar heeft Bing geen boodschap aan. Hij wil zijn vrouw terug en reist op de bonnefooi naar Spanje. Eenmaal bij Carlos slaat hij zijn rivaal bewusteloos en drogeert hij de verwarde Nina. De hele terugreis is ze knock-out en als ze wakker wordt, ligt ze thuis op de bank met een vrouw die beweert haar moeder te zijn. Janine doet haar best de doodsbange Nina te laten wennen, maar ze wil niemand zien, herkent haar eigen dochter niet en houdt vast aan de gedachte dat ze de vrouw van Carlos is en zijn kindje draagt. Nina wil absoluut niets weten van Bing en vraagt steeds hoe het met Carlos is. De Spaanse wijnhandelaar laat zich niet zomaar afpoeieren en boekt een ticket naar Nederland.

GTST Nina Janine thuis

Kimberly’s twijfels

Het reilen en zeilen rond Nina zorgt voor haarscheurtjes in de relatie van Kimberly en Noud. Ze zag al met lede ogen toe hoe Noud al zijn tijd stak in de zoektocht naar zijn ex-geliefde, maar nu ze gevonden is, reageert hij zo blij en verrukt dat ze begint te twijfelen of er misschien toch nog iets speelt tussen hen. Rover merkt dit op en manipuleert er vrolijk op los in de hoop de twee verder uit elkaar te drijven. Feit is dat Kimberly wéét dat Noud een geweldige, leuke en lieve man is. Maar is dat genoeg?

GTST Kimberly jaloers

Q’s keiharde keuze

Wie in ieder geval niet twijfelen over de liefde zijn Q en Lana. Na weken keert Lana terug in Meerdijk en Q vraagt aan iedereen advies om haar rentree zo romantisch mogelijk te maken. Hij kan niet wachten haar weer in zijn armen te sluiten. En daar blijft het niet bij: de verliefde tieners worden meerdere malen betrapt, waardoor Sjors het nodig vindt een hartig woordje met de pubers te wisselen. Lana kan wel door de grond zaken als haar moeder het stel voorlichting geeft. Ze vindt het maar onzin, ze hebben immers allang seks gehad. Toch stelt Sjors dat het verstandig is als Lana en Q pas weer intiem zijn als ze beide meerderjarig zijn. Ze eist dat Q belooft dat hij zich volwassen opstelt. Dat is niet tegen dovemansoren gezegd, tot frustratie van Lana.

GTST Q Lana betrapt

Amirs beladen boodschap

Sjors weet echter niet dat ook haar liefdesleven in de soep dreigt te lopen. Nu algemeen bekend is dat Nina nog leeft én zwanger is, verbazen meerdere Meerdijkers zich met name over het laatste. Bings onvruchtbaarheid is geen geheim, dus wie is de vader? Amir meent dat hij verplicht is Sjors te vertellen dat hij enkele maanden geleden het benodigde zaad gedoneerd heeft om de zwangerschap mogelijk te maken. Hij weet alleen niet goed hoe je over zo’n gevoelig onderwerp begint, laat staan hoe Sjors zal reageren. Na een dappere, maar mislukte poging zwijgt hij.

GTST Amir Sjors nieuws

Daans ontdane aanstaande

Daan zit met Aysen in zijn maag: de twee belanden na een ruzie over werk wéér met elkaar in bed. Maar als zijn pogingen een emotionele band met haar te krijgen op niets uitlopen, besluit hij eieren voor zijn geld te kiezen. Hij benadert zijn grootvader, korpschef Stern, en vraagt hondsbrutaal om overplaatsing én promotie. Dat schiet de oude baas in het verkeerde keelgat. Hij heeft door dat er iets speelt tussen Daan en Aysen en eist dat zijn kleinzoon onmiddellijk stopt met rommelen met ondergeschikten. Stern gaat een stap verder: hij wil dat Daan zo snel mogelijk een meisje vindt en gaat trouwen. Tot die tijd gaat de geldkraan dicht. Lichtelijk in paniek gaat Daan op zoek naar de ware.

GTST Daan Aysen sex on fire

Zoe zoekt zakgeld

Lang hoeft hij niet te zoeken: hij treft thuis Zoe aan die op het punt staat haar debuut te maken als webcamgirl. De wanhopige verpleegster heeft dringend geld nodig om Rik naar Oxford te kunnen sturen waar hij een peperdure revalidatiebehandeling kan ondergaan. Daan is bereid haar het bedrag te schenken… mits ze met hem trouwt. Het huwelijk zou puur voor de sier zijn. Zolang z’n grootvader maar tevreden is hoeft verder niemand van iets te weten. Na lang wikken en wegen besluit Zoe op zijn aanbod in te gaan. Ze zwaait een nietsvermoedende Rik uit die niet kan geloven wat voor een lieve, onbaatzuchtige vriendin hij toch wel niet heeft.

GTST Zoe Daan trouwen

Marieke’s diagnose

Zoe is ook een goede vriendin voor Marieke, die deze week eindelijk duidelijkheid krijgt over haar medische klachten. Wat blijkt? Ze heeft alles behalve een burnout, ze verkeert in een vroeg stadium van dementie. Met de juiste hulp kan ze nog lange tijd leven, maar haar aftakeling is onvermijdelijk. Nu het zo slecht gaat met Nina, kan Marieke het niet over haar hart verkrijgen de familie en vooral Mark met het nieuws te belasten. Ze neemt Zoe in vertrouwen, maar eist dat ze voorlopig haar mond houdt tot Nina haar geheugen weer terugheeft… Voor haar is namelijk nog wél kans op genezing.
GTST Marieke Zoe slecht nieuws
En verder: Aysen zingt Sex on fire, Linda zet eigenhandig een kast in elkaar, genietend van een gesponsord luisterboek en Lucas en Flo geven boompje Harry een tweede kans.

Meer over:

Reageren