Spoilers!

Komende week in GTST: Copieuze cliffhangers en de deerniswekkende diagnose

23 mei 2024 00:22 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de weekcliffhanger van GTST afloopt? We blikken vooruit en nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Laura die op Curaçao haar Parkinson medicatie niet op tijd nam en onbedoeld te water raakte.

Laura’s leugentje

Janine en Linda worden opgeschrikt door het lawaai van sirenes. Laura is door een man uit het water gevist en gaat direct naar het ziekenhuis voor tests. Op een nat pak na is ze in orde, maar ze wil niet dat haar vriendinnen iets vertellen aan Henk omdat ze niet nog meer als patiënt gezien wil worden.

Laura kwam met de schrik vrij.
Laura kwam met de schrik vrij.

Janine vindt dat niet kunnen, waarna Laura belooft het thuis te zullen vertellen op haar manier. Maar na een paar dagen heeft ze nog steeds niks gezegd, waardoor Janine zelf besluit Henk in te lichten. Hij schrikt van het nieuws: omdat alles zo goed was verlopen had hij Laura juist veel losser gelaten.

Janine vertelt Henk de pijnlijke waarheid
Janine vertelt Henk de pijnlijke waarheid

De grote test

Shanti en Richard doen op zijn hotelkamer een vaderschapstest om te zien of hij haar zwanger gemaakt heeft. Shanti gaat met een kop vol zorgen naar Rik en heeft niet door dat Richard de boel helemaal niet naar een lab stuurt. Hij heeft een handige ICT’er ingehuurd om de uitslag te vervalsen.

Richard helpt de waarheid een handje.
Richard helpt de waarheid een handje.

Ondertussen hebben Richard en Ludo hun eerste, rechtstreekse confrontatie in De Rozenboom. Ludo doet alsof het hem allemaal niets deert, maar het steekt dat Richard ondanks alles nog bij Palmnoot werkt en alles doet om te voorkomen dat Shanti ooit met hem in zee gaat.

Ludo en Richard staan lijnrecht tegenover elkaar
Ludo en Richard staan lijnrecht tegenover elkaar

Richard wacht keurig af tot Shanti de uitslag moet hebben ontvangen en belt dan om spontaan te informeren. Tot zijn verbazing liegt ze dat het van Rik is, maar daar komt ze later in de week op terug. Ze geeft het toe, maar bezweert Richard te zwijgen want ze wil Rik niet kwijt.

Shanti doet niet wat Richard had verwacht
Shanti doet niet wat Richard had verwacht


Het nieuws dat geen nieuws is

Rik en Shanti hebben de twaalf weken echo en Rik is zo door het dolle heen dat hij spontaan een feestje organiseert om het zijn vrienden te vertellen. Uiteraard weet iedereen het al op Julian na en Stefano is degene die zijn mond voorbij praat na de onthulling. Gelukkig kan Rik er om lachen.

Riks nieuws is niet zo'n verrassing meer
Riks nieuws is niet zo'n verrassing meer

Willem duikt op

Bij thuiskomst schrikt Janine van de hoeveelheid beveiliging die Ludo heeft geregeld. Niet zonder reden: na het vermoorden van zijn zus is de voortvluchtige Willem Roest waarschijnlijk zijn volgende doelwit. Ludo wil dat haar niets overkomt en dus vraagt hij haar om de zaak Roest te laten rusten. Dat gebeurt natuurlijk niet: Janine gaat door met haar podcast en gaat zelf naar de politie om haar hulp aan te bieden.

Janine heeft een vreselijk slecht diee.
Janine heeft een vreselijk slecht idee.

Ze wil als lokaas dienen om Willem te pakken, maar Alex de Boer zit daar niet op te wachten. Daarom besluit ze Willem op eigen houtje naar huize Sanders te lokken. De volgende dag stapt op het afgesproken moment een man binnen, net als Ludo weg is.

Janine denkt beet te hebben.
Janine denkt beet te hebben.

Janine laat de dreigende, zwijgende figuur op haar afkomen net zolang tot haar beveiligers hem kunnen overmeesteren. Ze levert de man over aan Alex de Boer die haar schoorvoetend bedankt. Janine waant zich veilig, stuurt de beveiligers naar huis en gaat gezellig naar Meerdijk Deelt.

Janine stuurt de beveiligers naar huis.
Janine stuurt de beveiligers naar huis.


En toen was er nog een

Steef en Naomi zijn klaar om op wereldreis te gaan, maar Steef dreigt met ruzie te vertrekken. Hij vindt het niet okay wat Julian over Naomi heeft gezegd en zelfs de bemiddelpogingen van opa Henk halen niets uit.

Henk probeert de breuk te lijmen
Henk probeert de breuk te lijmen

Elisa gooit het over een andere boeg: vorig jaar was het hele gezin nog compleet, nu dreigt Julian alleen te eindigen. Steef ziet in dat het voor zijn vader ook niet makkelijk is en ze nemen toch nog goed afscheid voordat Steef en Naomi voor onbepaalde tijd vertrekken.

Steef en Naomi gaan zonder ruzie op reis.
Steef en Naomi gaan zonder ruzie op reis.


Marwans verdriet

Marwan baalt ervan dat de buurtsuper voor zijn ogen verkocht wordt omdat zijn vader geld nodig heeft voor de bruiloft van zijn nicht. Hij krijgt zijn vader niet eens te spreken en van Ilyas wordt hij ook niks wijzer. Marwan lucht zijn hart bij Stefano die voorstelt de buurtsuper te kopen.

Stefano zet een nieuwe stap
Stefano zet een nieuwe stap

Ludo is bereid garant te staan en met een beetje handig onderhandelen kan Stefano zich de nieuwe eigenaar noemen van het pand. Marwan feliciteert hem met de aankoop, al weigert Stefano los te laten wat zijn plannen zijn met de locatie.

Marwan gaat zijn oude stekkie missen.
Marwan gaat zijn oude stekkie missen.

Marwan heeft wel wat anders aan zijn hoofd: hij treft Tamara in De Rozenboom met haar man Ewald. De zaak wordt nog vreemder als Tamara ineens via haar oortje hele andere orders doorkrijgt dan reserveringen. Ze loopt met militaire precisie richting de lift en terwijl de deuren sluiten ziet Marwan nog net hoe ze een liftpassagier knock-out slaat. Tamara heeft duidelijk al die tijd een dubbelrol gespeeld, maar op wie is ze uit?

Tamara en haar man Ewald zijn niet wie ze zeggen te zijn
Tamara en haar man Ewald zijn niet wie ze zeggen te zijn


Nola's onzekere tijden

Een drukke week voor Nola: ze moet optreden met haar balletgroep tijdens het Meerdijk Deelt evenement, Stefano vraagt haar zijn co-host te zijn, ze is druk om De Rozenboom wellness pakketjes te laten doneren en ze krijgt de uitslag van haar bloedonderzoek. Daar ligt ze niet wakker van, in tegenstelling tot haar hele familie die het ergste vreest. 

Nola maakt zich niet druk om de uitslag.
Nola maakt zich niet druk om de uitslag.

Nina is er alles aan gelegen om Nola op tijd bij de dokter te krijgen, zelfs als ze daarvoor Meerdijk Deelt moet missen. De opening verloopt gesmeerd, al merkt Nola dat de spanning tussen haar ouders te snijden is. Zeker als ze met z’n drieën in het ziekenhuis de uitslag krijgen. De arts windt er geen doekjes om: Nola heeft leukemie, ze moet zo snel mogelijk starten met chemotherapie en haar wacht een lang en zwaar traject.

Nola heeft leukemie.
Nola heeft leukemie.

Na de afspraak doet Nola of er niks aan de hand is. Ze wil zo snel mogelijk terug naar Meerdijk Deelt omdat ze moet optreden. Terwijl Bing en Nina het nieuws delen met de familie staat Nola klaar voor haar balletuitvoering. Helaas bevriest ze door emotie waarna ze besluit de microfoon te pakken en alle aanwezigen te vertellen dat ze zojuist gehoord heeft dat ze leukemie heeft. Daarna herpakt ze zich en geeft ze het optreden van haar leven terwijl haar familie en vrienden tegen hun tranen vechten.

Nola beseft pas op het podium hoe ziek ze is.
Nola beseft pas op het podium hoe ziek ze is.

Na afloop is Nola de absolute ster van de dag. Iedereen gaat naar het huis van Bing en Nina om het succes van Meerdijk Deelt te vieren én elkaar te troosten. Nina en Bing leggen omwille van Nola hun ruzie bij: ze gaan samen sterk voor haar zijn en Ludo trekt zich volledig terug uit Sparks. Het is allemaal van Bing.

Ludo doet een stapje terug.
Ludo doet een stapje terug.

 

Janine is zoek

Op het politiebureau zet Alex de Boer zijn verhoor van Willem Roest voort. De man zwijgt en daarom heeft Alex geregeld dat Willems zus Bea erbij komt. Zij schrikt echter als hij binnenstapt: dit is haar broer helemaal niet!

De echte Willem Roest loopt nog vrij rond!
De echte Willem Roest loopt nog vrij rond!

Ondertussen wordt Janine benaderd door een man die zich voorstelt als persfotograaf. Hij zou graag buiten een foto van haar maken. Janine is de beroerdste niet en loopt mee waarna ze spoorloos verdwijnt. Pas als Alex de Boer naar Ludo belt om Janine te waarschuwen voor Willem Roest zien we hoe haar levenloze lichaam naar een onbekende locatie gesleept wordt.

Janine gaat een onzekere zomer tegemoet.
Janine gaat een onzekere zomer tegemoet.


GTST keert op maandag 26 augustus terug met seizoen 35.

En verder: Nola denkt dat ze het presenteertalent van Janine heeft geërfd, Steef en Naomi hebben onderhuurders geregeld in het Paleis en Max heeft de hele zomer om te leren niet recht in de camera te kijken.

-
-

Meer over