Spoilers!

Komende week in GTST: Rijzende romantiek en het gruwelijk granaat appel

24 november 2022 07:45 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Ludo die onthulde dat hij verantwoordelijk is voor de arrestatie van Barry de Bever waarbij Nola onbedoeld gewond raakte.

Nola’s nieuwe normaal

Nola komt thuis uit het ziekenhuis en wordt door iedereen vertroeteld. Maar in haar hoofd zit ze vooral bij Chanel en het ongeluk. Zeker als Chanel laat weten dat ze noodgedwongen naar haar moeder in Coevorden gaat nu haar vader vastzit op verdenking van moord.

Nola raakt Chanel kwijt
Nola raakt Chanel kwijt

Chanel wil Nola graag nog een keer zien, wat Bing totaal geen goed idee vindt. Maar hij is drukker met een relletje in Boks. Vrienden van Barry de Bever zetten de boel op stelten en dreigen voor nog meer problemen te gaan zorgen. Bing blijft kalm tot het moment dat de mannen aan Cato zitten. Het incident loopt met een sisser af, maar het is duidelijk dat dit pas het begin is.

Vrienden van Barry de Bever bedreigen Boks
Vrienden van Barry de Bever bedreigen Boks

Ondertussen weet Nina van niks. Ludo doet zelfs extra zijn best om zijn dochter ten wille te zijn: hij vangt Manu en Max op en stuurt haar een sms’je met excuses. Nina reageert begripvol. Ze heeft het sowieso druk genoeg met Nola die bang is dat ze nooit meer knap zal worden door haar verwondingen.

Het lijkt weer koek en ei tussen Nina en Ludo
Het lijkt weer koek en ei tussen Nina en Ludo

Nola kan het de volgende dag niet laten om in een onbespied moment de grote pleister van haar gezicht te halen. Ze schrikt van wat ze ziet als ze een selfie maakt met haar telefoon. Ook Nina kijkt verschrikt op als ze binnenkomt, tot groot verdriet van Nola. Maar Nina is hoopvol: het komt goed.

Nola is bang dat ze altijd verminkt blijft
Nola is bang dat ze altijd verminkt blijft

Dat lijkt wat overmoedig. Nola is een tikje getraumatiseerd door de politie-inval en haar verwondingen. Ze schrikt op van ieder gek geluidje. Dat blijkt niet helemaal onterecht: in het holst van de nacht worden ze opgeschrikt als de voordeur met een knal dichtgaat en op het aanrecht een handgranaat op hen wacht.

Bing en Nina vinden een handgranaat
Bing en Nina vinden een handgranaat

Bing heeft een donkerbruin vermoeden dat de vrienden van Barry de Bever er achter zitten. Nina is uiteraard woest dat hij haar niet eerder had ingelicht over de situatie. Voor hun eigen veiligheid verkast de familie naar de villa van Ludo en Janine.

Nina vindt steun bij Ludo
Nina vindt steun bij Ludo

Shanti en Rik trekken het niet

Rik belt Shanti op om te bespreken wat ze met het graf van Jasmijn willen. De plek is klaar voor een permanente steen, maar Shanti wil er niets over horen en hangt meteen op. Ze is door het belletje zo ontdaan dat ze in een waas wegloopt uit De Koning en later aan Saskia laat weten een paar dagen vrij te nemen.

Shanti zit er helemaal doorheen
Shanti zit er helemaal doorheen

Shanti stort zich obsessief op koken en bakken en haalt hele nachten door terwijl ze het huis schoonmaakt. Rik is ondertussen ook in mineur in z’n strandhuis. De reden is bijzonder pijnlijk: ze zijn twee jaar getrouwd, maar er valt niks te vieren. Shanti maakt van de nood een deugd en verrast Nina met haar baksel.

Shanti wordt al beter in bakken
Shanti wordt al beter in bakken

Daan hartje Cato

Cato biechtte vorige week op aan Daan dat ze gevoelens voor hem heeft. Sindsdien kan Daan haar niet meer uit z’n gedachten zetten. Hij is zelfs vrij obsessief bezig haar social media na te pluizen. Marwan heeft simpel advies voor zijn huisgenoot: maak er werk van.

Daan stalkt Cato
Daan stalkt Cato

Daan is net op tijd om bij te springen in Boks als Cato door de vrienden van Barry de Bever belaagd wordt. Maar Cato kan zichzelf prima redden. De bullebakken druipen af en Daan en Cato krijgen de kans bij te praten in de kleedkamer van Boks. Voor ze ’t goed en wel doorhebben wordt de wederzijdse spanning hen teveel en is de eerste zoen een feit.

Daan en Cato hebben elkaar gevonden
Daan en Cato hebben elkaar gevonden

Na een spannende nacht samen besluiten ze de volgende dag hun gevoelens voorlopig stil te houden. Zeker op het werk, al geeft Cato subtiele signalen als ze hartjes in Daans koffieschuim maakt.

De liefde van de man gaat door de maag
De liefde van de man gaat door de maag

De liefde kon weleens van korte duur zijn want Ludo heeft een verbluffend aanbod voor Daan: Sanders heeft een veilinghuis in Milaan overgenomen en hij wil dat Daan daar zo snel mogelijk heen gaat om als directeur de boel te leiden. Daardoor zit Daan wel in dubio. Het is een prachtige kans die hij graag zou willen aannemen, maar wat moet er van hem en Cato worden? Hij kan haar niet dwingen haar leven hier op te geven en mee te gaan. Ludo wil hem nog een extra dagje bedenktijd geven, maar Daan kan er niet tegen Cato over beginnen.

Ludo heeft haast met Milaan
Ludo heeft haast met Milaan

Linda’s liefdesblunders

Linda had zich voorgenomen om Luuk het hof te maken, maar ze krijgt er de kans niet voor. Luuk neemt zelf het initiatief en biedt zijn oprechte excuses aan voor hun ongemakkelijke eerste afspraakje. Linda kan niks inbrengen of uitleggen en komt ondanks goede raad van Janine met een heel slecht idee.

Linda zegt het met lingerie
Linda zegt het met lingerie

Linda is van plan om in een sexy lingeriesetje naar de boot van Luuk te gaan om hem daar te verrassen. Wat ze echter niet weet is dat Luuk op dat moment voor wat vrienden een barbecue houdt waar ook Ludo bij aanwezig is.

Luuk en Ludo delen een liefde voor wijn
Luuk en Ludo delen een liefde voor wijn

Linda heeft dat allemaal niet door. Gehuld in een regenjas van Ludo tippelt ze vanuit de auto het dok op richting de Mathilde. Zodra ze Luuk ziet gooit ze de jas open maar dan komt net Ludo om de hoek gezet. Linda bluft zich met stijl door de gênante situatie heen en later die avond durft ze eindelijk eerlijk te zijn tegen Luuk: ze vindt hem leuk.

Linda staat letterlijk en figuurlijk in haar hemd
Linda staat letterlijk en figuurlijk in haar hemd

Ondanks Linda’s verwarrende signalen kan Luuk niet ontkennen hetzelfde te voelen. Ze zijn die nacht voor het eerst intiem, maar de volgende ochtend is Luuk ook eerlijk: hij is niet echt het relatietype. Linda doet net alsof ze dat helemaal geen probleem vindt.

Linda is in de wolken na haar nacht met Luuk
Linda is in de wolken na haar nacht met Luuk

Sneaky Stefano

Stefano laat zich van zijn meest behulpzame kant zien als hij zich ontfermt over Max en Manu. Ludo is daar zo blij mee dat hij Stefano vraagt weer bij hem in te trekken. Maar terwijl hij de vrolijke oom uithangt belt hij stiekem in het verlaten veilinghuis met zijn onbekende partner in crime. Hij wil weten wat er voor nodig is iemand handelingsonbekwaam te laten verklaren.

Stefano heeft snode plannen met Ludo
Stefano heeft snode plannen met Ludo

Janines nieuwe klus

Janine wordt gebeld door een oud-studiegenoot die tegenwoordig hoofdredacteur is van In de roos, een actuele talkshow vanuit De Rozenboom. Vanwege haar verslaggeving rond huisjesmelker Agaath vraagt hij Janine om als redacteur bij hem te komen werken. Janine stort zich volledig op die totaal nieuwe klus.

Janine werkt ineens als tv-redacter
Janine werkt ineens als tv-redacteur

Steefs Sinterklaasstress

Saskia wil Sinterklaas dit jaar het liefst overslaan: cadeautjes kosten geld, niemand heeft tijd voor surprises en zonder Julian is er sowieso weinig aan. Steef, Merel en Demi denken daar heel anders over en scharrelen extra centjes bij elkaar voor een viering. En door online lootjes te trekken doet ook Julian mee.

De Verduyntjes helpen de Sint een handje
De Verduyntjes helpen de Sint een handje

Steef neemt de organisatie op zich en doet alsof hij alles helemaal onder controle heeft. De waarheid is anders: hij raakt steeds meer afhankelijk van energiedrankjes om al zijn werk af te krijgen en haalt hele nachten door. Hij stopt zelfs met boksen en bezweert Marwan dat hij nergens last meer van heeft.

Steef leeft op energiedrank
Steef leeft op energiedrank

Henk kan niet meer lachen

Henk heeft een pesthumeur sinds het uit is met Laura. Hij irriteert zich aan alles en iedereen en is een nog grotere brombeer dan voorheen. De kinderen besluiten opa op te vrolijken door hem mee te nemen naar de comedy night in Boks. De sfeer is al niet best als Henk ziet dat Laura er ook is en smakelijk zit te lachen alsof ze hem al lang vergeten is. Dat krijgt de volgende dag een staartje als Saskia hem wat spullen overhandigt die Laura had meegegeven.

Henk bromt er op los
Henk bromt er op los

Henk is woedend: kan er niet eens een appje vanaf? Hij stormt naar Laura’s appartement om haar de waarheid te zeggen. Maar tot zijn grote verbazing zoent ze hem spontaan. Ze heeft er seconden later ook weer spijt van. Henk is het zat om als speelbal gebruikt te worden en beent boos weg.

Laura heeft direct spijt van haar zoen
Laura heeft direct spijt van haar zoen

Als hij bij de buurtsuper het verhaal in geuren en kleuren aan Steef vertelt komt zijn kleinzoon tot de conclusie dat Henk en Laura nog lang niet klaar zijn met elkaar. Om het lot een handje te helpen nodigt hij Laura stiekem uit om Sinterklaas te komen vieren.

Steef speelt voor koppelaar
Steef speelt voor koppelaar

Merels stoffige stage

Merel was als een kind zo blij dat ze twee weken mag meedraaien met de politie in Meerdijk. Maar al snel ontdekt ze dat politiewerk meer is dan patrouilleren en bonnen schrijven. Op haar eerste dag moet ze van haar stagebegeleider Danny uitsluitend tikfouten uit proces verbalen vissen.

Merel moet van agent Danny met bureauwerk beginnen
Merel moet van agent Danny met bureauwerk beginnen

Op dag twee moet ze bewijsmateriaal in een cold case inventariseren en laat per ongeluk een zakje menselijke as vallen. In plaats van het incident direct op te biechten belt ze Steef die wel raad weet. Samen verkolen ze op het balkon opa Henks karbonaadje op de barbecue om de as mee te vervangen. En wat blijkt eenmaal op het bureau: die cold case was gewoon een ontgroeningsgrapje!

Merel trapt ook overal in...
Merel trapt ook overal in...

Ludo tegen de lamp

Aan het eind van de week heeft de politie bewezen dat de vingerafdrukken op de granaat matchen met de mannen die Bing bedreigden in Boks. Het zijn bekenden van de politie en lid van dezelfde motorbende als Barry de Bever.

Nina en Bing weten niet waarom dit hen overkomt
Nina en Bing weten niet waarom dit hen overkomt

Bing blijft vertwijfeld achter: waarom zouden die mannen denken dat zij iets met Barry’s arrestatie te maken hebben? Nina hoeft daar niet zo lang over te denken. Ze weet precies wie wél kan zorgen dat Barry in de bak is beland. Ze confronteert Ludo keihard met wat hij gedaan heeft. Ontkennen is zinloos.

Ludo kan niet langer ontkennen
Ludo kan niet langer ontkennen

En verder: Luuks boekweitpannenkoekjes blijken niet te hachelen, de buurtsuper heeft geen taartdecoratie en Linda is belabberd in Jenga.

Linda is ook al niet goed in spelletjes
Linda is ook al niet goed in spelletjes

Meer over