Spoilers!

Komende week in GTST: Gigantische geldzorgen en het regelrechte rampritje

2 juni 2022 10:41 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers!

De cliffhanger eindigde met Merel die Marwan met Philippa betrapte.

Merel maakt stappen

Merel is zo boos dat ze niet eens wacht op de verklaring. Ze komt stampvoetend thuis waar ze leegloopt tegen Saskia die het allemaal erg rot voor haar vindt. De volgende ochtend is het koude oorlog als Marwan zijn zoontje komt halen en dat is reden voor Demi om vragen te gaan stellen.

Merel besluit het hele gezin officieel te vertellen over haar recent ontdekte gevoelens voor Lynn en de situatie met Marwan. Steef meent dat zijn zus nu lesbisch is en Demi vindt het vooral erg rot dat Lynn niets voor Merel voelt. Ze kan er over meepraten: zij wilde Marwan immers ook voordat Merel er met ‘m vandoor ging. De zussen vinden steun bij elkaar.

Ondertussen haalt Lynn alles uit de kast om Oriana weer te veroveren. Ze heeft zelfs de polsbandjes die ze droegen tijdens hun vorige relatie nog bewaard. Lynn maakt de verzoening officieel door haar vriendin het bandje om te doen.

Lynn schrikt echter als Oriana de foto al direct op social media deelt en haar er in tagt zodat iedereen kan zien dat ze weer samen zijn. Ook Merel die thuis achter haar laptop een gepaste reactie heeft op al dat liefdesgeluk. Demi heeft goed advies: richt je op andere zaken, zoals de politieacademie en het komende studentenleven.

Als Merel toevallig ziet hoe Oriana bij Lynn intrekt is de maat vol. Ze gaat op zoek naar kamers in Apeldoorn. Saskia vindt het allemaal wel heel snel, maar Merel ziet ’t helemaal zitten. Met een bijbaantje en studiefinanciering gaat het prima lukken. Saskia wil niet dat nóg een kind zich onnodig in de schulden steekt en dat maakt de sfeer er niet beter op.

Agaath en de aannemelijke blunder

Janine gaat vrolijk door met haar plan tegen Agaath van Dijnselburg. Ze publiceert een lovend, ronkend artikel over de grootschalige renovatie die Agaath heeft toegezegd. Op die manier kan Agaath straks niet terugkrabbelen en als ze haar beloftes niet nakomt loopt ze tegen de lamp. Maar dat is slechts 1 deel van het plan. Janine wil dat Daan in zijn rol als aannemer Westerham de offerte van de renovatie gaat doorspreken. Hij moet het gesprek opnemen en zo bewijs zoeken dat Agaath niet te vertrouwen is. Daan heeft daar moeite mee: het kost erg veel tijd en hij is net bezig weer op te krabbelen na zijn terugval.

Daar komt bij dat het werk voor Ludo ook gewoon doorgaat en daar dreigt het gruwelijk mis te lopen. Als Ludo en Daan een zakelijke afspraak in De Rozenboom hebben lopen ze toevallig Agaath tegen het lijf die Daan uiteraard herkent. Ludo meent de boel snel te redden door net te doen of ‘aannemer Westerham’ een klus voor de stoeterij heeft. Agaath slikt het smoesje, maar als Daan de offerte met haar doorspreekt houdt ze zich enorm op de vlakte. Sterker nog, het lijkt of ze doorheeft dat er iets niet klopt en ze zegt dan ook geen onvertogen woord. Daan krijgt de renovatieklus en moet dus als aannemer aan de slag.

Hij besluit zijn inventarisatie van de flats te beginnen bij Rik thuis. Naast een matig douchewandje en een slecht balkonnetje ontdekt de aannemer iets veel ernstiger: asbest. In de plafonds en in de centrale hal. Als hij Agaath vertelt over de vondst reageert ze heel koeltjes en efficiënt. Het liefst laat ze ’t gewoon zitten en anders moet ‘Westerham’ het maar stilletjes weghalen, het liefst zonder de buurt of zijn eigen personeel te vertellen dat ze met de kankerverwekkende stof werken.

Uiteraard heeft Daan dit belastend bewijs opgenomen en Janine is in haar nopjes. Dit is exact het bewijs wat nodig is. Het is duidelijk dat Agaath de flats voor de hoofdprijs wil verkopen en er verder weinig geld meer in wil steken. Agaath kijkt dan ook raar op als ze tijdens een ontmoeting met aannemer Westerham ineens met Janine wordt geconfronteerd die haar met de neus op de feiten drukt. Agaath weigert commentaar te geven, maar Janine zet haar voor het blok: of ze doet de renovatie zoals beloofd of alles komt naar buiten.

Riks midlifecrisis

Rik blesseerde vorige week zijn enkel tijdens het sporten, maar zet obsessief door. Shanti vindt het maar niks en ook Daan meent dat zijn broer een tikje doorslaat. Rik wil er niks van horen en strompelt stug door. Dat hij ineens allerlei vreemde voedingssupplementen gaat gebruiken is geen goed teken.

Ook Bing ziet het gesport van zijn vriend met lede ogen aan. Hij weet wel wat Rik mankeert: een dikke vette midlifecrisis. Maar hij is wel eerlijk: zou Rik zelf naar een personal trainer luisteren die zo slecht voor zijn eigen lijf zorgt? Rik moet pas op de plaats maken en zijn enkel de tijd geven te helen. Bing weet precies wat Rik dan wel nodig heeft om zich weer fris en vitaal te voelen: een make-over. Bing steekt Rik helemaal in het nieuw.

Nina het roofdier

Nina doet haar best Lars te vergeten en wist zelfs hun hele berichtgeschiedenis vlak voordat Bing terugkeert van zijn zakenreis. Nina probeert snel weer het happy gezinnetje te vormen met haar man en is zelfs niet boos als Nola thuiskomt met haar definitieve schooladvies: VMBO-T.

Nina en Bing staan later die dag net op het punt intiem te worden als de bel gaat. Een radeloze Mare staat op de stoep: Lars liet haar weten verliefd te zijn op een ander. Nu zijn ze uit elkaar. Nina schrikt zich rot, maar Lars blijkt geen naam te hebben losgelaten.

Nina zit in een vreselijke spagaat. Hoe kan ze de betrokken vriendin en de liefhebbende echtgenote spelen als zij stiekem de aanleiding is van alle ellende. Als ze Lars tegen het lijf loopt in De Rozenboom is hij heel duidelijk: hij heeft voor haar gekozen.Nina houdt bij hoog en bij laag vol dat Bing de man voor haar is. Maar in gesprek met Shanti moet ze toch toegeven dat Lars heel veel heeft waar ze warm van wordt. Dat Bing niks doorheeft en Lars ook nog eens een zak vindt om wat hij Mare heeft aangedaan helpt allemaal niet mee.

Duivenmelker Henk

Henk rekent zich nog steeds rijk met Dickie, de wedstrijdduif die hij en Laura vorige week opvingen. Henk weet zeker dat het dier goud geld waard kan zijn. Met een beetje mazzel kan hij genoeg opbrengen om Steefs belastingschuld in één keer af te lossen.Henk jokt tegen Laura en beweert dat de duif volgens de dierenarts nog een tijdje bij hen moet herstellen en begint samen met Steef aan het bouwen van een buitenhok. Laura vindt ’t maar niks: een vogel hoort buiten te vliegen en ze vreest dat Anton en Linda helemaal niet blij zijn met zo’n hok in de tuin. Het is allemaal tegen dovenmansoren gezegd.

Henk en Steef ruiken geld. Zeker als ze ontdekken dat Dickie wel degelijk een wedstrijdduif is die door zijn eigenaar als vermist is opgegeven. De naam en adres van de man is eenvoudig te achterhalen. Met toestemming van Henk doet Steef iets ongelooflijk stoms: hij maakt een dreigbrief waarin hij 25.000 euro eist voor de teruggave van de duif, “anders verdwijnt het dier in de stoofpot”. Vol goede moed doen ze de brief op de bus.

Julian krabbelt terug

Julian krijgt steeds meer moeite met thuis liegen over hoe hij toch aan al dat extra geld komt. Hij besluit dan ook Philippa te melden dat hij de drie resterende transporten niet meer gaat doen. Marwan hoort het allemaal met de nodige spanning aan. Hij heeft Julian nog niet verteld dat de vrouw waar Merel hem mee betrapte Philippa was.

Maar Marwan krijgt andere zorgen als zijn scooter de geest geeft en een beetje leuk, nieuw model minstens 4000 euro kost. Nu Julian de transportjes niet meer wil doen, besluit hij zich aan te bieden bij Philippa die in eerste instantie niet happig is. Al was het maar omdat Julian niet discreet is geweest over hun samenwerking. Marwan liegt en zweert dat hij Julian heeft afgeluisterd en zo weet over hun deal.

Wat Marwan niet doorheeft is dat Julian zich inmiddels ook weer bedacht heeft. De situatie in huis met Merel die op kamers wil betekent dat er meer dan ooit geld nodig is. Hij besluit weer contact op te nemen met Philippa, maar die laat weten hem niet meer nodig te hebben.

Traumatisch transport

Aan het eind van de week zit Julian met een hoofd vol geldzorgen. Saskia is met Merel naar kamers kijken in Apeldoorn en als ze haar studententijd willen bekostigen moet er extra geld komen. Julian kijkt gek op als Marwan ‘m ineens opwacht in een luxe wagen.

Hij is de nieuwe koerier van Philippa en staat erop dat Julian meerijdt naar Rotterdam. Onderweg worden ze echter onderschept door gemaskerde en gewapende mannen die hen de auto én de diamanten afhandig maken.En verder: Merel vindt alles boven de 40 oud, Nina leert Nola dat shoppen alles oplost en Laura blokkeert Oriana's plannen De Koning in een Italiaanse tratoria te veranderen.

Meer over