Spoilers!

Komende week in GTST: De gecalculeerde krokodillentranen van Loes

15 juni 2018 20:33 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Lana die de dood in de ogen keek toen ze door Loes mee werd gelokt naar het bos. Loes was van plan Lana op te laten draaien voor de dood van Jan Maes door haar zelfmoord in scene te zetten. Ze had Lana’s afscheidsbrief en bekentenis al getikt en de strop bungelde al aan een boom.

Lana houdt van Q(amperen)

Het lukt Loes echter niet de doodsbange puber te drogeren. Lana grijpt een tak, slaat de injectienaald uit haar handen en zet ’t op een rennen. Ze is net uit het bos als Q in zijn nieuwe auto aan komt, hij vertrouwde de zaak niet en had  Laan gevolgd via de VindDieVriend app. Lana zwijgt over Loes en beweert dat haar mysterieuze aanrander weer terug was. Q zoekt subtiel contact met Aysen die hem telefonisch adviseert Lana aan de praat te houden, haar vertrouwen te winnen en d’r op de hoogte te houden. Dat laatste wordt lastig als Lana besluit dat ze allebei hun telefoon moeten vernietigen om niet getraceerd te worden. Lana wil zo snel mogelijk weg uit Nederland: eerst naar Duitsland en dan richting Scandinavie om daar onder te duiken. De verliefde Q volgt gedwee en al snel kamperen de twee honderden kilometers van Meerdijk in een tentje. Na een avondmaal van knakworsten, jellybeans en een appel beleven de tieners hun eerste romantische nacht.

GTST Lana Q vlucht

De stress van Sjors

Niemand lijkt Q echt te missen, maar Lana’s verdwijning wordt direct opgemerkt. Sjors is uiteraard radeloos en ook Loes is ineens verrassend behulpzaam. Sjors looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip en Loes helpt Sjors door alle binnengekomen tips te screenen. Sjors zelf heeft niet door dat Loes net iets te lief doet, daarvoor is ze te verdrietig. Opgefokt en wel gaat ze verhaal halen bij Aysen die wat haar betreft de enige verdachte is. Tim moet het tweetal uit elkaar houden, maar kan Sjors er niet van weerhouden Aysen te melden bij de politie. Dat incident loopt met een sisser af, maar het overtuigt Aysen wel dat ze de waarheid uit Bing moet krijgen.

GTST Aysen Sjors Tim waar is mijn dochter

Aysen schiet met scherp

Om dat voor elkaar te krijgen, ziet Aysen zich genoodzaakt een vuurwapen te regelen. Gewapend met een 9mm pistool gaat ze op weg naar Bing. Onderweg probeert Zoe haar op andere gedachten te brengen, maar de verbeten ex-agente is onvermurwbaar en slaat de voormalige prostituee buiten bewustzijn zodat ze haar tocht naar Boks kan vervolgen. Eenmaal binnen bij Bing verkeren de twee in een patstelling: Aysen wil de waarheid, anders schiet ze. Bing is zich oprecht van geen kwaad bewust wat betreft Lana en merkt op dat áls Aysen hem doodschiet ze sowieso geen bekentenis uit hem kan krijgen. De confrontatie duurt zo lang dat Zoe weer bij bewustzijn komt en als een razende achter Aysen aangaat om te voorkomen dat ze fatale fouten maakt. Zoe weet Aysen te overtuigen dat ze het pistool los moet laten. Maar dan grijpt een boze Bing het schietijzer omdat hij noodweer overweegt.

GTST Aysen Zoe pistool

Afgekapte driehoeksverhouding

Nog even terug naar Sjors: midden in de vermissing van Lana krijgt ze ook te maken met de liefde. Ze is zo emotioneel en overstuur dat ze in een opwelling zoent met haar ex-man Tim. Daardoor ontwaken allemaal oude gevoelens bij Tim, terwijl Sjors later verklaart dat ze hem vooral als vriend ziet en dat hij niet meer haar man is. Haar ware man is Amir, maar hij heeft uiteraard net gezien hoe Sjors met haar ex zoende. Aan Nina biecht Amir op dat hij nog écht verliefd is op Sjors, maar dat hij er niet voor kan gaan omdat het voelt als een verraad aan zijn pas overleden vrouw Farah.

GTST Sjors Tim zoen

Predictorpraatjes

Nina heeft echter weinig aandacht voor Amirs klaagzang. Ze voelt zich al weken niet goed en besluit eindelijk de gok te wagen: ze doet stiekem in haar eentje een zwangerschapstest en volgens de Predictor is ’t een uitgemaakte zaak: er komt een kleine. Ze bezweert Amir niks tegen Bing te zeggen, ze wil de aanstaande papa persoonlijk verrassen met het blijde nieuws en laat speciaal een suite in de Rozenboom versieren met roze en blauwe ballonnen. Maar Bing neemt gek genoeg niet op…

GTST Nina predictor

Koek en ei door een schilderij

De voortslepende ruzie tussen Ludo en Janine komt deze week ten einde dankzij wijlen Maxime Sanders. Ludo krijgt op de verjaardag van zijn overleden zus bezoek van Janine die het ondanks hun huidige vete belangrijk vond dat hij het cadeau kreeg dat ze al een tijdje voor hem had: een prachtig portret van Maxime. Met wat hulp van Anton ziet Ludo in wat voor mooi en dierbaar gebaar het is. Hij besluit daarom Mark en Marieke met pijn en moeite maar weer te accepteren als deel van de familie. Al probeert hij ze, geheel des Ludos, eerst met een flinke geldsom over te halen om weg te gaan uit Meerdijk. M&M slaan het aanbod af, maar de hereniging is er niet minder hartelijk om.

GTST Ludo Janine wat een heerlijke verrassing

De losgeslagen Loes

Nee, dan Loes. Nu Lana spoorloos is en ze de controle over de situatie kwijt raakt, begint de doorgaans berekenende brunette langzaam door te draaien. Ze besluit alles op alles te zetten in een wanhoopspoging Bing voor zich te winnen. Ze belt 'm huilend op nadat ze zogenaamd een knobbeltje in haar borst heeft gevonden waar ze niet mee naar de huisarts durft. Bing zoekt haar met frisse tegenzin op in Boks waar Loes en plein publique het bewuste lichaamsdeel tevoorschijn tovert met de vraag of hij even wil voelen. Daarna verklaart ze hem de liefde en stelt ze voor dat Nina met Nola naar Hong Kong gaat zodat zij en Bing met Manu samen een gezin kunnen beginnen. Bing verklaart haar nog net niet voor gek, herhaalt dat hij van zijn vrouw houdt en eist dat Loes uit hun levens verdwijnt. Daarop druipt Loes af, maar niet voor lang: ze slaat zichzelf met behulp van een tennisbal in een panty bont en blauw en belt de politie met de mededeling dat Bing haar heeft mishandeld. De agenten tekenen haar verhaal met interesse op, zeker als Loes met de verloren gewaande laptop van Jan Maes op de proppen komt.

GTST Loes Bing voel eens

En verder: Coen en Sander boeken een wellness arrangement, Q spreekt een aardig mondje Duits en de kat van parkeerplaats het Mopske houdt niet van jellybeans.

Meer over