Komende week in GTST: De nieuwe moordenaar van Jan Maes en meer

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De aflevering van vrijdag eindigde met de arrestatie van Anton Bouwhuis. De gevolgen van die gebeurtenis lopen als een rode draad door de week.

Mitsen, maren en Maes

Anton en Linda dachten verlost te zijn van verdenking toen Linda hem een alibi verschafte. Rechercheur Alex krijgt Anton echter weer in het vizier als in de haven de tennispas van Anton wordt gevonden terwijl hij eerder beweerde er al maanden niet geweest te zijn. Reden om aan te nemen dat er iets niet klopt. Ook Linda raakt betrokken bij de zaak en moet een verklaring afgeven op het bureau, gelukkig gaat ze altijd kalm en rustig met de stress om.

Afbeelding

De Kimberly controverse

Deze week komt ook de slepende rel tussen Kimberly en Ludo tot een verrassend eind. Dankzij bemiddeling van Janine en Noud die persoonlijk langsgaat om Ludo te overtuigen van zijn goede bedoelingen draait de doorgaans onvermurwbare zakenman bij. Hij geeft de twee tortelduifjes zelfs zijn goedkeuring én er kunnen zowaar excuses vanaf.

Afbeelding

Q’s kwelling

Nu Noud en Kimberly officieel uit de kast zijn als setje, heeft de nog altijd heimelijk verliefde Q het niet makkelijk. Hij ziet zijn grote liefde immers openlijk zoenen met een ander. En dan is Noud ook nog iemand met, zoals Q zegt, “een significant leeftijdsverschil”. Hierdoor is de hypergevoelige jongen zo van slag dat klein ongemakjes als ontbrekende boodschappen hem al triggeren. Dan wordt hij ook al afgeblaft door Linda wanneer hij goedbedoelde juridische adviezen geeft en terloops informeert of ze opziet tegen de overgang. Als afleiding stort hij zich op een nieuwe hobby: fotograferen.

Afbeelding 

Lijden en Lana een last

De oorlog tussen Sjors en haar puberende dochter Lana sleept onverminderd voort. Lana woont tijdelijk bij Rik, maar dat loopt uit op een rel als hij ontdekt dat ze er lustig op los blowt. Als Sjors van dit drugsgebruik hoort, sleept ze 'Laan’ letterlijk mee naar huis. Maar daarbij trekt ze Lana’s schouder uit de kom. Eenmaal in het ziekenhuis gaat ook jeugdzorg zich met het ongelukje bemoeien en krijgt Lana ineens een heel ander logeeradres.

Afbeelding

Laura’s levensmoeheid

Laura zit er doorheen sinds ze werkeloos werd en overbodig lijkt. Ze besloot daarom vorige week wat tijd voor zichzelf te nemen en ging in retraite naar het strandhuisje. Haar plan was er veel te gaan schilderen om zo tot bezinning te komen. Bivakkeren in dat strandhuisje loopt echter zelden goed af: Kimberly besloot er een zelfmoordpoging te doen en Janine werd er al eens bijna gedood door seriemoordenaar Hein. Ook Laura heeft er niet echt de tijd van haar leven: ze wordt nog somberder en als Noud en de anderen bezorgd langskomen loopt het helemaal uit de hand.

Afbeelding

 

Meer over:

Reageren