Spoilers!

Komende week in GTST: De poeslieve valsheid van Loes en Q's jonko-ontmaagding

Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? Televizier neemt de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Loes die zich onthulde als de belager van Lana. Dat is het begin van een razend drukke week voor de slinkse spin in het soapweb. Loes is overal en bemoeit zich met iedereen… 

De waere moordenaar van Maes

Wie heeft Jan Maes vermoord? Het antwoord op die brandende vraag wordt subtiel gegeven, in een simpele flashback. Loes denkt terug aan de bewuste avond en we zien dat ook zij naar de jachthaven ging om Maes op te zoeken. Loes trof hem versuft en spartelend in het water aan nadat Zoe hem van de kant had geduwd. Maes roept om hulp, maar Loes wil alleen helpen als hij stopt Zoe lastig te vallen en Aysens ontslag ongedaan maakt. De vrouwonvriendelijke ziekenhuisdirecteur wil daar niets van weten en beledigt Loes voor het gemak nog even, waarna ze hem een flinke trap verkoopt. Dat lijkt de genadeklap te zijn voor Maes.

GTST Loes Jan Maes

Loes & Lana

Lana blijkt alles gezien te hebben en staat oog in oog met Loes seconden nadat Maes definitief kopje onder gaat. Loes twijfelt geen moment en bedreigt de tiener: als ze er iets over durft te vertellen, zal ze er voor zorgen dat Lana en Sjors hetzelfde overkomt als die meneer. Om die reden vertrok Lana ook naar haar grootouders: ze wilde zo min mogelijk kans lopen haar mond voorbij te praten. Nu Lana weer terug is in Meerdijk, gooit Loes het over een andere boeg zeker nu Aysen het meisje verdenkt. Loes zorgt ervoor dat Lana met een smoes komt voor haar vreemde gedrag sinds de avond van de moord op Maes. Lana barst in tranen uit en biecht op dat ze die avond in de haven is aangerand door een jongen terwijl ze stiekem op een bankje zat te drinken. Iedereen lijkt het te geloven, tot genoegen van Loes.

GTST Nina Bing Loes

Loes, Nina en Bing

Zoe krijgt een dagvaarding in de bus: over zes weken wordt ze voorgeleid en hoort ze haar straf als hoofdverdachte in de Jachthavenmoord. Dit zorgt ervoor dat Aysen alles op alles zet om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze meent nog steeds dat Bing de dader is, wat haar in conflict brengt met Nina die uiteraard haar man gelooft. Aysen onthult daarop dat ze weet dat Loes en Bing seks met elkaar hebben gehad. Nina doet alsof ’t haar niet raakt, maar eenmaal thuis draait ze helemaal door en vliegt ze “kutwijf” Loes letterlijk in de haren. Bing probeert de boel te sussen en verklaart waarom Loes die leugen verspreid heeft: ze deed het om Bing te dekken en het feit te verdoezelen dat ‘ie op de bewuste avond bij Maes op de boot was en zijn laptop had meegenomen. Nina is razend dat ze dit voor haar verzwegen hebben, maar richt zich op crisismanagement. Samen met Bing besluit ze dat Loes de zwakke schakel is en uit de buurt van Aysen moet blijven. Daarom stuurt ze haar personal assistent per direct naar Hong Kong.

GTST Nina woede


Loes plant vooruit

Loes is daar uiteraard niet blij mee, maar ze heeft geen keus. Volgens de dokter is ze voldoende hersteld van haar auto ongeluk en niemand neemt haar gemor over een griepje serieus. Voordat ze vertrekt, verwisselt Loes nog even wat vitaminepreparaten van Nina met het verslappende medicijn waar ze haar baas al weken mee versuft en dan neemt ze afscheid. Maar niet voordat ze Lana laat weten haar op afstand in de gaten te houden en ook niet voordat ze zeer discreet alweer een vlucht terug heeft geboekt. Over 10 dagen is Loes weer lekker terug en niemand heeft dat door…

GTST Loes vlucht terug

De Qannabis controverse

Lana papt op straat met Q aan om zo even weg te kunnen bij haar moeder en af te spreken met haar dealer. Na alle stress is Laan toe aan wat ontspanning en ze koopt een stevige joint. Q besluit vrolijk mee te roken en wordt zo stoned en paranoïde als maar kan, wat Lana weer meer dan schattig vindt. Sam is blij te zien dat Q nieuwe vrienden maakt nu ze op het punt staat naar New York te vertrekken voor haar stage. Sjors is minder gelukkig met het feit dat haar dochter aanpapt met Q, ze vindt 'm maar een vreemde jongen.

GTST Q Lana jonko2


De manie van Marieke

Marieke lijkt met de dag meer labiel te worden. Ze reageert heftig, onredelijk en emotioneel op de kleinste zaken en zorgt er zo bijna voor dat Janine ontslagen wordt door haar uitgever. Ze krijgt een fikse ruzie met Mark als hij ontdekt dat ze hun laatste geld verbrast heeft aan dure tasjes en Chinese klankschalen. Het blijkt dat ze in Italie failliet gingen omdat Marieke worstelt met koopverslaving. Ze belooft beterschap en levert haar pinpas in bij Mark, maar toch lijkt er nog meer te spelen. Want, waarom vergeet ze steeds dingen?

GTST Marieke vliegt me aan

Amirs andere ambities

Amir is vol overgave bezig om stichting Famirah handen en voeten te geven. Dat vergt zoveel tijd dat hij heeft besloten zich volledig op de stichting toe te leggen en zijn ambitie arts te worden op te geven. Anton kan dit niet geloven en dat leidt tot een conflict tussen hen. Amir heeft het gevoel dat anderen steeds maar bepalen wat goed voor hem en is en dat hij alleen maar dankbaar mag zijn. Anton bedoelt het allemaal goed, maar hij zorgt er wel voor dat Amir weg wil uit de garage. Uiteindelijk leggen de twee het bij omdat Anton hem weet te overtuigen dat hij een geboren genezer is. Maar betekent dat het einde van Famirah?

GTST Anton Amir

Aysens contactverbod

Aysen beticht haar oud-politiecollega Alex geregeld van tunnelvisie, maar zelf loopt ze ook met behoorlijke oogkleppen op. Alle aanwijzingen in de Maes moordzaak interpreteert ze als bewijs dat Bing de dader is. Bing waarschuwt haar te stoppen en laat ‘r zelfs Boks uitzetten, maar dat is niet genoeg. Aysen stuurt Zoe om rond te neuzen bij Nina en Bing tot ze betrapt wordt en ook op straat staat. Uiteindelijk vraagt Bing een contactverbod voor Aysen aan. Dat zorgt er echter alleen maar voor dat Aysen hem meer verdenkt…

GTST Aysen Bing Laura

En verder: Anton en Sjoerd willen niet dat Bram met Zoe omgaat, Mark maakt winderige kunst en Aysen wordt in elkaar geslagen door een mysterieuze belager.

Meer over:

Reageren